*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κλινική εισαγωγή στη λακανική ψυχανάλυση

Θεωρία και τεχνική

"A Clinical Introduction to Lacanian Psychoanalysis: Theory and Technique" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Bruce Fink
Μετάφραση: ·Νίκος Ηλιάδης
Έκδοση: Ιούλιος 2006 από "Πλέθρον"
Σελ.:365 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-348-153-Χ


Θέμα: "Ψυχανάλυση" "Lacan, Jacques, 1901-1981"

Ο Jacques Lacan, ο στοχαστής για θέµατα ψυχανάλυσης µε τη µεγαλύτερη επιρροή από την εποχή του Freud, φαίνεται συχνά ακατάληπτος σ' εκείνους στους οποίους ήθελε κυρίως να φτάσει το µήνυµά του. Αυτοί είναι και οι αναγνώστες στους οποίους απευθύνεται ο Bruce Fink, σ' αυτή τη σαφή και πρακτική παρουσίαση της εξαιρετικά πρωτότυπης προσέγγισης της θεραπείας από τον Lacan. Γραµµένο από έναν κλινικό για κλινικούς, η "Εισαγωγή" του Fink είναι ένας ανεκτίµητος οδηγός για τη λακανική ψυχανάλυση, για το πώς διεξάγεται και σε τι διαφέρει από άλλες µορφές θεραπείας. Ενώ διευκρινίζει πολλές από τις θεωρητικές έννοιες του Lacan, ταυτόχρονα η προσέγγιση του Fink εστιάζει από την πλευρά του θεραπευτή που αντιµετωπίζει τα πιεστικά ζητήµατα της διάγνωσης, της θεραπευτικής µεθόδου που πρέπει να υιοθετήσει, του τρόπου µε τον οποίο θα κινητοποιήσει και θα βοηθήσει τον ασθενή.
"Η Κλινική εισαγωγή στη λακανική ψυχανάλυση" του Fink απευθύνεται σε όσους αναγνώστες ενδιαφέρονται για την κλινική πλευρά της ανάλυσης, από τον τυπικά καταρτισµένο ψυχαναλυτή µέχρι τον ανειδίκευτο ο οποίος κάνει θεραπεία ή ενδιαφέρεται γι' αυτήν. Το βιβλίο του θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιµο σε εκπαιδευόµενους αναλυτές και µεταπτυχιακούς φοιτητές της ψυχολογίας και άλλων γνωστικών αντικειµένων. Δεν απαιτείται προηγούµενη επαφή µε τη σκέψη του Lacan".
(William Richardson, Boston College)
"Με µία σαφή και εύληπτη γραφή, ασυνήθιστη στις λακανικές σπουδές, το βιβλίο του Fink οδηγεί βήµα-βήµα τον αναγνώστη να διατρέξει τη λακανική ανάλυση, κινούµενος προοδευτικά προς τις πιο δύσκολες πλευρές της θεωρίας ... Συνιστώ αυτό το βιβλίο ως το καλύτερο που έχω διαβάσει".
(Stanley Α. Leaνy, M.D., Western New England Institute for Psychoanalysis)

(2024) Για τον έρωτα, Oposito

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας