*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ευρυτανικές ιστορίες

Ευτράπελες και σοβαρές ιστορίες, λαϊκοί μύθοι και θρύλοι χωρατά και κουτσοκέφαλα


Συγγραφή: · Αλέξανδρος Χουλιαράς
Έκδοση: 2006 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:355 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-630-853-7


Θέμα: "Μύθοι, Ελληνικοί" "Λαογραφία, Ελληνική"

Οι καιροί μας χρειάζονται αυτό το βιβλίο σαν κατασταλτικό στην πολιτισμική αλλοίωση της ζωής μας, σαν γέφυρα απ' το περιττό στο απέριττο, από την παραφροσύνη στη λογική, από το αγχώδες στο γαλήνιο κι από τον ανταγωνισμό στην κοινωνική ενότητα.
Ανακαλύπτουμε τις ανεπιτήδευτες αρετές των πατεράδων μας, που ήξεραν να αντιμετωπίζουν τα θέματα ηθικής, αισθητικής ύπαρξης και δημιουργίας με μια ενστικτώδη λογική και αξιοθαύμαστη αίσθηση μέτρου.
Αναγνωρίζει κανείς μέσα από το βιβλίο, που ήμασταν και που ήρθαμε και χαίρεται που πήγαμε μπροστά.
Δεν αξιώνει ο συγγραφέας την επιστροφή στην πολιτισμική ολιγάρκεια του παρελθόντος, όμως αναπολεί -και αναζητά- την αμεσότητα και την πηγαιότητα των ανθρώπινων καθημερινών σχέσεων και την νηφαλιότητα του ανθρώπου της φύσης στην αντιμετώπιση των δυσκολιών.

(2011) Στίχοι, Νοών

(2005) Το νοικοκυριό του Ευρυτάνα, Ιδιωτική Έκδοση

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας