*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αίγινα... κάθε κελί σελίδα ιστορίας


Συγγραφή: · Νίκος Πηγαδάς
Έκδοση: 2005 από "Το Ποντίκι"
Σελ.:247 (24χ16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8402-76-Χ


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία - Εμφύλιος πόλεμος, 1944-1949" "Φυλακές" "Ελλάς - Ιστορία - Επανάσταση του 1821"

Φυλακές Αίγινας. Χτίστηκαν από τον Καποδίστρια σαν ορφανοτροφείο για να προσφέρουν πολιτισμό και ανθρωπιά. Αγκάλιασαν με θέρμη τα ορφανά των αγωνιστών του '21. Για να καταλήξουν σε κολαστήριο ψυχών και σωμάτων. Εκεί, πίσω από τα κάγκελα, άφησαν το επισκεπτήριό τους άντρες που σημάδεψαν τη νεότερη ιστορία μας. Αγωνιστές της λευτεριάς και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αντρειωμένοι, που έγιναν τραγούδι στο στόμα του λαού. Από τον Νικηταρά και τον Μαρίνο Αντύπα, μέχρι τον Βελουχιώτη, τον Φλωράκη, τον Γλέζο, τον Παναγούλη, τον Στέφανο Σαράφη, τον Νίκο Μπελογιάννη, τον Κώστα Λουλέ, τον Αντώνη Αμπατιέλο, τον Λεωνίδα Κύρκο, τον Λευτέρη Βερυβάκη, τον Στάθη Γιώτα. Μαζί τους ολόκληρη στρατιά λαϊκών αγωνιστών. Από το 1945 και δώθε χιλιάδες παλικάρια της Εθνικής Αντίστασης άφησαν εκεί το ματωμένο τους επισκεπτήριο. Επίσης, πολλοί από όσους αριστερούς συμμετείχαν στα Δεκεμβριανά και στον Εμφύλιο. Τουλάχιστον 122 οι εκτελεσθέντες στην Αίγινα. Χιλιάδες σ' όλη την Ελλάδα.

Το βιβλίο κοσμούν άγνωστα ντοκουμέντα. Ντοκουμέντα που φωτίζουν δύσκολες εποχές, πρόσωπα και καταστάσεις. Χωρίς ψιμύθια. Η παράθεσή τους και μόνο αρκεί, για να ξαναδούμε κάποιες ματωμένες σελίδες της Ρωμιοσύνης. Μήπως και κλείσουν οριστικά οι πληγές. Το αξίζει τούτος ο περήφανος λαός.

(2014) Το Όχι της Ρωμιοσύνης, Μπατσιούλας Ν. & Σ.

(2014) Το ΟΧΙ της Ρωμιοσύνης, Μπατσιούλας Ν. & Σ.

(2010) Τορπίλες και συρματόπλεγμα…, Μπατσιούλας Ν. & Σ.

(2007) Εθελοντές στα κονβόι του θανάτου, Το Ποντίκι

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας