*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αντιπαγκοσμιοποίηση

Η νέα κοινωνική επανάσταση


Συγγραφή: · Αλέξανδρος Χ. Μήτσιου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2005 από "Αρχέτυπο"
Σελ.:287 (23χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-421-084-Χ


Θέμα: "Παγκοσμιοποίηση" "Αντιπαγκοσμιοποίηση"

Περάσαμε το κατώφλι του 21ου αιώνα και τα μηνύματα είναι δυσοίωνα. Ανακατατάξεις, πόλεμοι, τρομοκρατία, φονταμενταλισμός, φτώχεια, πείνα, ανεργία, επιδημίες, παραπληροφόρηση. Η αντικοινωνική μηχανική οργιάζει, ο φασισμός ξανάρχεται, η θεοκρατία επιστρέφει, η ανθρωπιά χάνεται, η Διεθνής του Τρόμου εμφανίζεται. Η λέξη που κυριαρχεί και στοιχειώνει τη ζωή και τη σκέψη μας είναι μία: Παγκοσμιοποίηση.
Είναι όντως έτσι; Έφτασε το τέλος του σύγχρονου κόσμου;
Ο Aλέξανδρος Mήτσιου, δίνοντας την απάντηση, αποκαλύπτει την τρωτή φύση του φαινομένου "Παγκοσμιοποίηση" και προτείνει ως λύση την Αντιπαγκοσμιοποίηση, τη νέα κοινωνική επανάσταση. Δείχνει με ποιο τρόπο ο πολιτισμός, ο ακτιβισμός, η εναλλακτική κοσμοθέαση, η εσωτερική επανάσταση, η κοινωνική αυτογνωσία, τα εθνικά και κοινωνικά κινήματα μπορούν να οδηγήσουν στην αναγέννηση της ανθρωπότητας και στην υποχώρηση της παγκόσμιας βαρβαρότητας.
Με πρωτότυπο τρόπο προκύπτουν νέοι δρόμοι σκέψης μέσα από το βιβλίο αυτό. Νέοι τρόποι αντίδρασης απέναντι στα σύγχρονα αδιέξοδα, όπως προτείνουν φωτεινοί στοχαστές σαν τους Τσόμσκυ, Ραμονέ, Γκράμσι, Κάστρο Γκαλεάνο, Βιντάλ, Μολνταμπάν, Υποδιοικητή Μάρκος, Τζόε Στράμμερ, αλλά και σαν τους Αναγνωστάκη, τον Νάγο, τον Δρακούλη, τον Δραγούμη, τον Καλλέργη, τον Πουλαντζά, τον Καστοριάδη...
Διαβάστε την "Αντιπαγκοσμιοποίηση" και θα καταλάβετε ότι Τίποτα δεν έχει χαθεί!...

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας