*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η εφημερίδα "Μακεδονία" και το "Ράδιο Τσιγγιρίδη"

Ο πρώτος "όμιλος" ενημέρωσης στην Ελλάδα: Η συνεργασία που άλλαξε το τοπίο της ενημέρωσης στην Ελλάδα, 1936-1938


Συγγραφή: · Νέστορας Τυροβούζης
Υπεύθυνος Σειράς: · Γεώργιος Ο. Αναστασιάδης
Έκδοση: 2005 από "University Studio Press"
Σελ.:166 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-12-1440-2


Θέμα: "Ραδιόφωνο" "Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάς" "Εφημερίδες - Ελλάς"

[...] Στο πρώτο κεφάλαιο της μελέτης γίνεται αναφορά στην Θεσσαλονίκη του μεσοπολέμου, ώστε να συλλάβει ο αναγνώστης μια εικόνα των κοινωνικών, οικονομικών και των πολιτικών συνθηκών που οπωσδήποτε συνέβαλαν στην ανάπτυξη του ραδιοφώνου στην πόλη. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφεται η ίδρυση του πρώτου ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελλάδα και τα πρώτα "βήματα" του "Ράδιο-Τσιγγιρίδη" στα ερτζιανά. Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στη συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού με την εφημερίδα "Μακεδονία", η οποία στήριξε σε όλη την πορεία του τον Τσιγγιρίδη. Στο τελευταίο κεφάλαιο σκιαγραφείται η λειτουργία του σταθμού στον ελληνοϊταλικό πόλεμο, στην Κατοχή και στα πρώτα χρόνια μετά την απελευθέρωση, οπότε ο Τσιγγιρίδης καταφέρνει για σύντομο χρονικό διάστημα να "ξαναταξιδέψει" στα ερτζιανά, για να λάβει εντολή να σταματήσει οριστικά τις εκπομπές του στις αρχές του 1947. Λίγους μήνες αργότερα ο Τσιγγιρίδης μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο και πεθαίνει απογοητευμένος από την αδιαφορία της Πολιτείας στα τέλη του ίδιου έτους. [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας