*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Αθήνα του 1920

Ένας "Οδηγός" του κέντρου και των περιχώρων που περιλαμβάνει τα πάντα: ιστορία, δρόμους, μνημεία, εφημερίδες, συλλόγους... και ένας πλήρης κατάλογος με τους επαγγελματίες της πόλης


Συγγραφή: ·Γ.Ν. Μιχαήλ
Επιμέλεια: ·Μπάμπης Αναστασιάδης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2004 από "Το Ποντίκι"
Σελ.:364 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8402-65-4


Θέμα: "Αθήνα - Οδηγοί" "Αθήνα - Ιστορία" "Κατάλογοι, Εμπορικοί"

"Η εξαιρετικώς θερμή υποδοχή, ής, ου μόνον καθ΄ άπασαν την Μείζονα Ελλάδα αλλά και εκτός αυτής, έτυχεν η απλή αγγελία της υφ' ημών εκδόσεως του παρόντος "Οδηγού" αποτελεί το ισχυρότερον τεκμήριον της υφισταμένης εν τω τόπω ανάγκης δια την ύπαρξιν τοιούτου έργου. Η Ελλάς αναπτυσσομένη, ιδία τελευταίως, κατά κλίμακα ασυνήθως προοδευτικήν δια την ιστορία των Εθνών, εστερείτο, μέχρι τούδε, του συστηματικού, του μεθοδικού, του έγκυρου οργάνου, του πολλαπλώς εξυπηρετικού της εμποροβιομηχανικής και οικονομικής εν γένει ζωής καθ' άπασας αυτής τας μορφάς και εκδηλώσεις. [...]"

(από τον πρόλογο του 1919)

Το 1919 κυκλοφόρησε ένας "Οδηγός" για όλη την Ελλάδα, ο "Ελληνικός Οδηγός 1920". Επρόκειτο για ένα ογκώδες βιβλίο, με την υπογραφή του Γ. Ν. Μιχαήλ, με εκδότη τη διαφημιστική εταιρεία "GEO" των Κυριέρη-Γιαννόπουλου και Σια που έδρευε στο Σύνταγμα. Από τον "Οδηγό" αυτό:
- Το 1992 επιλέξαμε ένα κείμενο που αναφερόταν στη "Σμύρνη και τα περίχωρα" και το ανατυπώσαμε, σαν μια άλλου είδους προσφορά για τα 70 χρόνια από την καταστροφή.
- Σήμερα ανατυπώνουμε το κείμενο που αναφέρεται στην Αθήνα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 170 χρόνων από τότε που έγινε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.
- Θα ακολουθήσουν ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη.

Ο "Οδηγός" χωρίζεται σε πέντε μέρη:
- Γενικά - ιστορία, κλπ.
- Οδηγό της πόλεως
- Μια περιήγηση "Ανά τας Αθήνας", που συμπληρώνει τον "Οδηγό της πόλεως"
- Πλήρη κατάλογο με τους δρόμους της Αθήνας, τις 16 στοές και τις νέες και παλιές συνοικίες (44 και 70 αντίστοιχα)
- Πλήρη κατάλογο με τους επαγγελματίες της Αθήνας

Ο "Οδηγός" δεν είχε φωτογραφικό υλικό. Το προσθέσαμε εμείς και προέρχεται από το αρχείο του Κώστα Χατζηδουλή. Μικρό μέρος (οι καρτ-ποστάλ) έχει παρθεί από το λεύκωμα "Αθήνα 1895-1925" των εκδόσεων "Συλλέκτης", που κυκλοφορεί τώρα από "Το Ποντίκι".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας