*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Με μέτρο και όραμα

Παρεμβατική αρθρογραφία από την εφημερίδα "Metro"


Συγγραφή: · Νίκος Π. Χιδίρογλου
Έκδοση: Αύγουστος 2004 από "Πελασγός"
Σελ.:168 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-522-191-8


Θέμα: "Αρθρογραφία" "Πολιτική - Ελλάς" "Εφημερίδες - Ελλάς"

Το βάρος της επιτυχίας και της αναγνώρισης έπεσε εξαρχής τόσο στη συντακτική ομάδα της "Metro" όσο και στους συνεργάτες αρθρογράφους, που από το καθημερινό τους βήμα εξέφραζαν τη μοναδική ξεκάθαρα προσωπική άποψη που φιλοξενεί καθημερινά η εφημερίδα.

Ο Νίκος Χιδίρογλου ανήκει σε αυτήν την ομάδα των συνεργατών αρθρογράφων από το ξεκίνημα της... διαδρομής της "Metro". Με λόγο καθαρό και σαφώς προσανατολισμένο, ενίοτε μάλιστα αιρετικό και ισορροπούνται στα όρια, τα οποία ωστόσο ουδέποτε έχει ξεπεράσει, έδωσε ευθύς εξαρχής το στίγμα του στην καθημερινή αρθρογραφία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον πολιτικό και κοινωνικό διάλογο.

Γνώστης των πολιτικών θεμάτων, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, ο Νίκος Χιδίρογλου καταπιάστηκε όλο αυτό το διάστημα της συνεχούς, σχεδόν τετραετούς παρουσίας του στη στήλη "Άποψη" της "Metro", με θέματα αιχμής, με έντονο το στοιχείο της προσωπικής προσέγγισης στα γεγονότα, πάντα όμως στο πλαίσιο της δεοντολογίας, υπηρετώντας με πάθος τις ηθικές και επαγγελματικές αρχές που τον διαπνέουν.

(2012) Πολεμώντας το καθεστώς, Ερωδιός

(2007) Όχι στην παλιά πόλη, Ερωδιός

(2005) Τουρκία και Ευρώπη, Πελασγός

(2004) Ποια αριστερά;, Πελασγός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας