*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η δίκαιη κοινωνία

Η δικαιοσύνη ως ακριβοδικία: Μια αναδιατύπωση

"Justice as fairness: A restatement" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · John Rawls
Μετάφραση: · Φιλήμων Παιονίδης
Έκδοση: Ιανουάριος 2006 από "Πόλις"
Σελ.:423 (20χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-435-091-9


Θέμα: "Δικαιοσύνη - Φιλοσοφία και θεωρία " "Δίκαιο - Φιλοσοφία και θεωρία "

Η "Δίκαιη κοινωνία" γράφτηκε το 2001 ένα χρόνο πριν το θάνατο του συγγραφέα της, του μεγάλου Αμερικανού φιλοσόφου και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Τζων Ρωλς.
Είναι το τελευταίο βιβλίο του Ρωλς, το κύκνειο άσμα του, ένα έργο που ανανεώνει, συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη Θεωρία της Δικαιοσύνης. Τριάντα χρόνια είχαν περάσει από την πρώτη έκδοση του μνημειώδους έργου του "Θεωρία της δικαιοσύνης" (που κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις Πόλις).
Στη "Θεωρία της δικαιοσύνης" ο Ρωλς είχε διατυπώσει τη θεωρία του σύμφωνα με την οποία οι θεσμοί πρέπει να εξασφαλίζουν στον καθένα τον μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας για όλους τους άλλους. Κοινωνικές ανισότητες είναι ανεκτές κατ' εξαίρεση και μόνο υπό τους όρους, αφενός ότι αποβαίνουν προς όφελος και των λιγότερο προνομιούχων ομάδων πολιτών και αφετέρου ότι η υπεροχή ορισμένων συνδέεται με θέσεις ή αξιώματα εξίσου ανοιχτά σε όλους.
Τριάντα χρόνια μετά, λοιπόν, ο Ρωλς, όπως γράφει, ο ίδιος, θέλει να αναθεωρήσει, να βελτιώσει και να διορθώσει τη "Θεωρία της δικαιοσύνης". Και το επιτυγχάνει γράφοντας ένα έργο που όχι μόνο συμπληρώνει την ανάγνωση της Θεωρίας αλλά και την καθιστά περισσότερο προσιτή στον μέσο αναγνώστη.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας