*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι ελληνικές τουριστικές εισπράξεις


Συγγραφή: ·Γρηγόρης Θ. Παπανίκος
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2005 από "Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων"
Σελ.:176 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-87690-6-Χ


Θέμα: "Τουρισμός"

Η μελέτη αυτή εκπονήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος του ΙΤΕΠ, το οποίο αποσκοπεί στην ανάδειξη των προβλημάτων του τουριστικού τομέα, στον ρόλο του στην οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση και κατ’ ακολουθία στην παροχή γνώσεως χρήσιμης στην διαμόρφωση της τουριστικής πολιτικής. Εν προκειμένω, είναι σημαντικό να γνωρίζομε όχι μόνο το απόλυτο μέγεθος του ποσού που δαπανά ο αλλοδαπός επισκέπτης στην χώρα μας, αλλά και την κατανομή αυτής της δαπάνης σε επιμέρους αγαθά και υπηρεσίες. Το απόλυτο μέγεθος της δαπάνης, ακόμη και ως μέσος όρος, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο μέγεθος που δαπανάται σε αμεσότερα ανταγωνίστριες χώρες αποκαλύπτει μεν τον βαθμό αποτελεσματικότητας, με τον οποίο αξιοποιούνται οι οικονομικοί πόροι που απασχολούνται στον τομέα, δεν εντοπίζει, όμως, συμπεριφορές, προτιμήσεις και διαφορετικότητες, εθνολογικές και άλλες, που θα μπορούσαν αξιοποιούμενες να καταστήσουν την τουριστική πολιτική αποτελεσματικότερη. Η κατανομή της δαπάνης του επισκέπτη υποδεικνύει τους κλάδους παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών, στους οποίους πρέπει να επικεντρωθούν κατάλληλα μέτρα πολιτικής για αξιοποίηση τυχόντων πλεονεκτημάτων. Ελπίζομε, ότι το πλήθος των πληροφοριών που εμπεριέχονται στην μελέτη θα είναι χρήσιμο, όχι μόνο στους διαμορφώνοντες την τουριστική πολιτική, αλλά και στην επιχειρηματική κοινότητα και τους μελετητές των προβλημάτων του κλάδου.

(2004) Η απασχόληση στα ελληνικά ξενοδοχεία, Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων

(2000) Αθλητισμός, Αθηναϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας (ΑΘ.ΙΝ.Ε.Ε.)

(2000) Entrepreneur and Entrepreneurship at the Dawn of the 21st Century, Αθηναϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας (ΑΘ.ΙΝ.Ε.Ε.)

(2000) Business Economics, Marketing and Management: Past, Present and Future, Αθηναϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας (ΑΘ.ΙΝ.Ε.Ε.)

(2000) Αθλητισμός και εκπαίδευση, Αθηναϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας (ΑΘ.ΙΝ.Ε.Ε.)

(2000) Οι ελληνικές μικρές και μεσαίες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας