*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αναδρομή στο χρόνο 1895-1970

Βρυσοχώρι Ζαγορίου


Συγγραφή: ·Ευτυχία Γ. Οικονόμου - Γεωργοπούλου
Έκδοση: 2006 από "Εφύρα"
Σελ.:285 (33χ23), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-88831-1-3


Θέμα: "Ήπειρος - Φωτογραφικά λευκώματα"

Η δημιουργία φωτογραφικού αρχείου με παλιές αλλά και νεότερες φωτογραφίες του χωριού, αποτελεί αναμφίβολα μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του "Μορφωτικού και Ορειβατικού Συλλόγου Βρυσοχωρίου". Είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που ανέλαβε να υλοποιήσει η κ. Ευτυχία Οικονόμου - Γεωργοπούλου, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας μας. Η αναζήτηση, συγκέντρωση και ταξινόμηση του πλούσιου αλλά διάσπαρτου φωτογραφικού υλικού, αποτελεί μια επίπονη, συστηματική και μεθοδική προσπάθεια, που έτυχε καθολικής αποδοχής και αναγνώρισης και ενισχύθηκε από όλους τους Βρυσοχωρίτες.
Σκοπός της ωραίας αυτής πρωτοβουλίας ήταν η συγκέντρωση παλιών φωτογραφιών του χωριού, πριν από τη δεκαετία του '50 αλλά και νεότερων, η χρονολογική τους ταξινόμηση, η αρίθμηση και επισήμανση των εικονιζόμενων προσώπων και καταληκτικά η δημιουργία φωτογραφικού αρχείου που θα αποτυπώνει διαχρονικά την πολιτιστική μας παράδοση. Η φιλοδοξία του Συλλόγου υλοποιείται με την έκδοση του παρόντος λευκώματος, που κεφαλοποιεί σε φωτογραφικές ενότητες πρόσωπα και γεγονότα της πλούσιας κοινωνικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής ζωής του χωριού. [...] (από την εισαγωγή του Δρ. Αδαμάντιου Τσιομίδη, Επ. Σχολικού Συμβούλου Π.Ε.)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας