*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Lila de Nobili - Γιάννης Τσαρούχης

Μια συνάντηση


Μετάφραση: ·Αλεξάνδρα Ντούμα ·Δάφνη Καψαμπέλη
Φωτογραφία: ·Κώστας Μανώλης
Επιμέλεια: ·Νίκη Γρυπάρη
Ζωγραφική επιμέλεια: · Γιάννης Τσαρούχης ·Lila de Nobili
Έκδοση: 2002 από "Μουσείο Μπενάκη"
Σελ.:144 (22χ24), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Ζωγραφική - Συλλογές τέχνης " "Ζωγράφοι" "Μουσεία - Εκθέσεις - Κατάλογοι"

Για το Μουσείο Μπενάκη ο χρόνος είναι μια έννοια σχετική, επειδή στη λογική που διέπει το σκεπτικό του συνυφαίνονται, νομοτελειακά θα τολμούσα να πω, το παρελθόν και το παρόν με το νόημα του μέλλοντος. Το ίδιο θα έλεγα για το σχετικό επίσης αντίβαρο της έννοιας του χώρου, μια και το γεωγραφικό ανάπτυγμα του μουσειακού περιεχομένου αγκαλιάζει ισότιμα την τωρινή ιστορική τοπική πραγματικότητα με την ευρωπαϊκή της διάσταση και την οικουμενική της προοπτική.
Έτσι και η συνάντηση του Γιάννη Τσαρούχη με τη Lila de Nobili, ένα εξαιρετικά σημαντικό πολιτιστικό γεγονός αποκαταστημένο εκθεσιακά στις αίθουσες του μουσείου, δένει την Ελλάδα με τη Γαλλία και την Ιταλία στο πνευματικό γίγνεσθαι μια εκφραστικής αναζήτησης, το δίδαγμα της οποίας είναι τόσο πανανθρώπινο όσο η αναμετάδοση του μηνύματος που εμπεριέχει θα παραμένει ζωντανή.
Άγγελος Δεληβορίας
Αθήνα, Ιούνιος 2002

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας