*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αρχεία ελληνικών πολιτικών κομμάτων και πολιτικών προσωπικοτήτων

Διαχείριση και πρόσβαση: Ημερίδα, αμφιθέατρο Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.), Αθήνα 14 Μαρτίου 1998


Επιμέλεια: ·Μαρία Πολίτη
Εισήγηση: · Φίλιππος Ηλιού ·Παναγιώτης Κουτουφάς ·Ξένη Δ. Μπαλωτή · Ελένη Μπέλλου · Παύλος Β. Πετρίδης · Κωνσταντίνος Δ. Σβολόπουλος ·Γιάννης Σουλαδάκης · Ζήσιμος Χ. Συνοδινός ·Βαλεντίνη Τσελίκα
Έκδοση: 1999 από "Ελληνική Αρχειακή Εταιρεία"
Σελ.:99 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-85327-2-8


Θέμα: "Αρχεία"

Στα λίγα χρόνια της λειτουργίας της, η Ε.Α.Ε. κατάφερε να δημιουργήσει μια μικρή αλλά σταθερή παράδοση στην καινοτομία. Η εκδήλωση για τα αρχεία των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και προσωπικοτήτων επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο τη διαπίστωση αυτή: για πρώτη φορά, μετά από πρωτοβουλία της Εταιρείας, συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι των σημαντικότερων Αρχείων και Ιδρυμάτων του πολιτικού χώρου και είχαν την ευκαιρία ν' αναπτύξουν διάλογο, χτίζοντας μεταξύ τους τις απαραίτητες γέφυρες επικοινωνίας.Φιλοδοξία μας ήταν να προβάλουμε την ιδιαιτερότητα των ελληνικών πολιτικών αρχείων είτε πρόκειται για σημαντικές και πρωτοπόρες προσπάθειες είτε για προθέσεις που καλύπτουν σημερινά δυσαναπλήρωτα κενά. Η ιδιαιτερότητα των ελληνικών πολιτικών αρχείων ειδικότερα εστιάζεται:
-στο δημόσιο χαρακτήρα τους,
-στα προβλήματα ως προς τη διατήρηση και τη διαχείρισή τους,
-στις δυνατότητες πρόσβασης,
-στην αξιοποίησή τους προς όφελος της ιστορικής έρευνας και
-στον ευρύτερο κοινωνικό τους ρόλο.
Η πραγματικότητα αυτή μας ωθεί ακόμη περισσότερο να παρακινήσουμε ανθρώπους, καταστάσεις, αλλά και την ίδια την Πολιτεία, με σκοπό τη διάσωση και αξιοποίηση του πολύτιμου υλικού που τεκμηριώνει την εμφάνιση και την εξέλιξη των πολιτικών κομμάτων στη χώρα μας.Η ευαισθητοποίηση των αρχειονόμων, όπως και το άνοιγμα των πολιτικών οργανώσεων προς την αρχειονομία, υπόσχονται γόνιμα αποτελέσματα για την έρευνα της σύγχρονης ιστορίας μας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας