*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τι άκουσα για το Ιράκ

"What I Heard About Irak and What I Heard About Irak in 2005" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Eliot Weinberger
Μετάφραση: ·Σπύρος Βέργος
Έκδοση: Μάρτιος 2006 από "Άγρα"
Σελ.:165 (19χ11), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-325-626-9


Θέμα: "Πολιτική - Αμερική" "Πολιτική - Ιράκ"

Με τα ίδια τους τα λόγια οι πρωταγωνιστές αλλά και οι κομπάρσοι του πολέμου στο Ιράκ αυτοκαταδικάζόνται, σε τούτο το εξαιρετικό κείμενο του Έλιοτ Ουαϊνμπέργκερ που αποτελεί σύνθεση γεγονότων, μαρτυριών και δηλώσεων σχετικά με την εισβολή και κατάληψη του Ιράκ.
Το "Τι άκουσα για το Ιράκ" παραθέτει όσα συνέβησαν και ελέχθησαν πριν από τον πόλεμο και όσα συμβαίνουν τώρα, όπου ο συγγραφέας, από τους καλύτερους δοκιμιογράφους των ΗΠΑ, χρησιμοποιεί τις ικανότητές του για να ξεσκεπάσει τα ψέματα, την παραπληροφόρηση και τη βία. Μας δείχνει την τραγωδία του λεγόμενου πολέμου κατά της τρομοκρατίας και την καταστροφή που προκαλούν οι ΗΠΑ στο Ιράκ, αλλά και στην παγκόσμια σταθερότητα και ειρήνη.
Η υποκρισία και ο κυνισμός των υπευθύνων αυτού του πολέμου παίρνει ανατριχιαστικές διαστάσεις μέσα από τα ίδια τους τα λόγια. Ο Μπους λέει: "Για λίγο βαδίσαμε σε πόλεμο, τώρα βαδίζουμε στην ειρήνη"! Και συγχρόνως ο αμερικανικός στρατός αγοράζει 1,5 δισ. σφαίρες για να τις χρησιμοποιήσει σ' ένα χρόνο. Δηλαδή 58 σφαίρες για κάθε Ιρακινό, ενήλικο ή ανήλικο.
Το "Τι άκουσα για το Ιράκ" είναι ένα κείμενο που μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τα προβλήματα κατανόησης που προκαλεί η "μόλυνση" της γλώσσας σε παγκόσμια κλίμακα και να δώσει τα γεγονότα και την αλήθεια, γυμνή, στις πραγματικές τους διαστάσεις.
Το κείμενο του βιβλίου "Τι άκουσα για το Ιρακ" έχει μεταδοθεί σε 100.000 το λιγότερο, ιστοσελίδες. Αναγνώσεις των κειμένων έχουν γίνει σε πολλά μέρη του κόσμου και έχει γίνει η θεατρική του μεταφορά στο Λος Άντζελες, όπου παίζεται εδώ και πολλούς μήνες. Οργανώθηκαν αναγνώσεις του κειμένου σε εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο στις 20 Μαρτίου 2006, τρίτη επέτειο της εισβολής στο Ιράκ.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας