*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αγία Θεοφανώ η βασιλίς

Η ζωή μιας αυτοκράτειρας. Ο βίος μιας αγίας


Συγγραφή: · Ευαγγελία Ν. Αμοιρίδου
Έκδοση: 2006 από "Κυριακίδη Αφοί"
Σελ.:211 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-343-866-9


Θέμα: "Άγιοι" "Βιογραφίες"

[...] Την προσωπικότητα και τη ζωή της θα επιχειρήσει να σκιαγραφήσει η παρούσα προσπάθεια, βασιζόμενη, όπως είναι αυτονόητο, στις υπάρχουσες άμεσες ή έμμεσες μαρτυρίες και κάνοντας χρήση κάθε είδους πληροφορία.
Η γέννησή της, η παιδική της ηλικία, η συμμετοχή της σε βασιλικά καλλιστεία γάμου, η επιλογή της ως συζύγου για τον διάδοχο του θρόνου και η συμπαράστασή της προς αυτόν κατά την διάρκεια του εγκλεισμού του περιγράφονται στον Βίο της. Το γεγονός όμως, ότι ο ανώνυμος συγγραφέας του είχε ως βασικό σκοπό με το κείμενό του να καταγράψει κυρίως τα θαύματα και τις ευεργεσίες της αγίας στον ίδιο και την οικογένειά του και όχι την "βιογραφία" της, είναι ο βασικός λόγος για την επιλεκτική από μέρους του αναφορά σε γεγονότα από τη ζωή της. [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας