*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εισαγωγή στην προληπτική συντήρηση των υφασμάτινων έργων τέχνης


Συγγραφή: · Χρήστος Χ. Καρύδης
Υπεύθυνος Σειράς: ·Μιχάλης Παπαρούνης
Έκδοση: Ιανουάριος 2006 από "Futura"
Σελ.:78 (23χ16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6654-08-7


Θέμα: "Τέχνη και επιστήμη" "Υφαντουργία και υφάσματα" "Τέχνη - Συντήρηση και αποκατάσταση"

Η ενδυμασία είναι μέρος της ψυχοσωματικής έκφρασης κάθε ατόμου χωριστά, αλλά και του κοινωνικού συνόλου στο οποίο ανήκει. Η ενδυματολογική ποικιλία (π.χ. εκκλησιαστικά ή ιστορικά ενδύματα) εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανθρώπινες ανάγκες, που αφορούν σε θρησκευτικές (λειτουργικού τύπου), παραδοσιακές και καθημερινές περιστάσεις.

Τα υφάσματα τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αυτών των ενδυμάτων, συνδυάζουν ποικιλία υλικών. Τα υλικά αυτά, όπως είναι οι συνθετικές ή οι φυσικές ίνες, οι μεταλλικές ίνες, το χαρτί (που χρησιμοποιείται για την δημιουργία ανάγλυφης επιφάνειες και οι βαφές, καθώς διαθέτουν διαφορετικές χημικές και φυσικές ιδιότητες, "συμπεριφέρονται" διαφορετικά κάτω από τις εναλλαγές των περιβαλλοντικών συνθηκών, στους χώρους όπου είναι αποθηκευμένα. Τα υλικά αυτά είναι όμως αναγκαίο να διατηρηθούν, έτσι ώστε ο χρόνος να περάσει από "πάνω τους" όσο το δυνατόν "ανώδυνα". Άλλωστε, αφού ένας από τους σκοπούς της τέχνης είναι η διαχρονικότητα, το βιβλίο αυτό πράττει ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε η προσπάθεια μας για την επίτευξη του σκοπού αυτού να γίνει πιο εύκολη.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας