*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ελευσίνα

Θέατρο μιας αντιδραστικής ουτοπίας


Συγγραφή: · Βασίλης Ι. Αναστασιάδης
Έκδοση: Μάρτιος 2006 από "Καρδαμίτσα"
Σελ.:210 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-354-188-5


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία"

Όταν η αθηναϊκή δημοκρατία αποκαταστάθηκε το 403 π.Χ., ανάμεσα στους όρους της συμφιλίωσης των δημοκρατικών εξορίστων με τους "εν τω άστει" συμπολίτες τους προβλεπόταν, σε τακτή προθεσμία, η ελεύθερη μετοικεσία των φίλων και οπαδών του έκπτωτου καθεστώτος στην Ελευσίνα. Εκεί είχαν ήδη αποσυρθεί οι πρωταίτιοι της τυρρανίδας των Τριάκοντα και για τα επόμενα περίπου δύο χρόνια διαβίωσαν με τους ομοϊδεάτες τους ως αυτεξούσια κοινότητα. Επρόκειτο, λοιπόν, για τη γένεση μιας νέας, προγραμματικά ολιγαρχικής, "πόλεως"; Τις προϋποθέσεις ύπαρξης, την οργάνωση και το τέλος του πολιτειακού μορφώματος Ελευσίνας πραγματεύεται αυτή η μελέτη. Παράλληλα, όμως, το ενδιαφέρον της εστιάζεται σε εκείνες τις περιστάσεις και τις ιδέες που ενδεχομένως θα επέτρεπαν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός χωριστικού εγχειρήματος, με άλλα λόγια την οριστική διχοτόμηση του αθηναϊκού δήμου.

(2003) Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

(2002) Αρχείο της Ι. Μ. Χιλανδαρίου, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε.). Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας