*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 25,36 €
Μονάδες επεξεργασίας υγρών αποβλήτων μικρής κλίμακας
Πρακτικά συνεδρίου: Πορταριά, 8-9 Απριλίου 2006
Επιμέλεια: · Αναστάσιος Ζουμπούλης ·Αθανάσιος. Γ. Κούγκολος ·Πέτρος Σαμαράς ·Χαρίκλεια Προχάσκα
Εισήγηση: ·H. Leverenz · George Tchobanoglous ·A. Grohmann ·Χαρίκλεια Προχάσκα ·Αθανάσιος. Γ. Κούγκολος ·κ.ά.
Έκδοση: Απρίλιος 2006 από "Γράφημα"
Σελ.:489 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-89090-1-5
Θέμα: "Απόβλητα " "Χημική τεχνολογία"
Το Τμήμα χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Μηχανικών χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Τμήμα Τεχνολογιών Αντιρύπανσης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας του ΤΕΕ, η Τοπική 'Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Μαγνησίας, η 'Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων 'Ύδρευσης Αποχέτευσης και η Δημοτική Επιχείρηση 'Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος περιοχής Βόλου διοργάνωσαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα "Μονάδες Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων Μικρής Κλίμακας". Το συνέδριο διεξήχθη στην Πορταριά Πηλίου στις 8-9 Απριλίου 2006, υπό την αιγίδα του Δήμου Πορταριάς. Ο κύριος σκοπός του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση των βέλτιστων τεχνικών επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων, που προέρχονται από μικρούς δήμους, κοινότητες, κατοικίες και επιχειρήσεις, λαμβάνοντας υπόψη περιβαλλοντικά, οικονομικά, τεχνικά, αλλά και κοινωνικά κριτήρια.
Στο πρόγραμμα του συνεδρίου συμπεριλήφθηκαν 61 εισηγήσεις (54 προφορικές και 7 αναρτημένες παρουσιάσεις). Οι κύριοι θεματικοί άξονες του Συνεδρίου περιλαμβάνουν:
-Διαχείριση Υδατικών Πόρων -Ποιότητα Νερών (7 Εισηγήσεις).
-Αποκεντρωμένα Συστήματα Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων (17 Εισηγήσεις).
-Φυσικά Συστήματα Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων (12 Εισηγήσεις).
-Επεξεργασία Υγρών Αποβλήτων Μικρών Παραγωγικών Μονάδων (6 Εισηγήσεις).
-Τεχνολογίες Αντιρύπανσης (14 Εισηγήσεις).
-χωροθέτηση Μονάδων Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων (3 Εισηγήσεις).
-Οικονομικοτεχνικές Παράμετροι (2 Εισηγήσεις).
Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν 200 περίπου συμμετέχοντες, μεταξύ αυτών διακεκριμένοι έλληνες και ξένοι επιστήμονες και ερευνητές, στελέχη επιχειρήσεων (από εταιρείες μελετών, τεχνικές, κατασκευαστικές εταιρείες αλλά και εταιρείες συμβούλων), που ειδικεύονται σε θέματα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
(από τον πρόλογο του βιβλίου)