*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μεγάλες στιγμές της ελληνικής αρχαιολογίας

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Πάνος Δ. Βαλαβάνης ·George F. Bass ·Alberto G. Benvenuti ·Στέλλα Δρούγου · Σπύρος Ε. Ιακωβίδης ·Ευάγγελος Χ. Κακαβογιάννης ·Βάσος Καραγιώργης ·Susan Womer Katzev ·Helmut Kyrieleis ·Colin F. MacDonald ·Φανή Μαλούχου - Tufano ·Dominique Mulliez ·Wolf - Dietrich Niemeier · Χρήστος Γ. Ντούμας · Βασίλειος Χ. Πετράκος · Αλίκη Σαμαρά - Κάουφμαν · Γεώργιος Σταϊνχάουερ ·Jutta Stroszeck ·Μαρίνα Σωφρονίδου · Χάρης Τζάλας · Γιώργος Χ. (1935 - 2013) Χουρμουζιάδης (Συλλογικό έργο)
Μετάφραση: ·Μαίρη Ανδρουλάκη ·Ιωάννα Δημητρακοπούλου ·Βασιλική Κυριακοπούλου ·Χριστίνα Μητσοπούλου ·Καλλιόπη Δ. Πατέρα ·Σάντρα Zuzzi - Συμεωνίδη
Επιμέλεια: · Πάνος Δ. Βαλαβάνης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2007 από "Καπόν"
Σελ.:371 (32χ25), Πανόδετο, ISBN: 960-7037-86-3


Θέμα: "Ανασκαφές (Αρχαιολογία)" "Αρχαιολογία - Ελλάς"

Το βιβλίο "Μεγάλες στιγμές της ελληνικής αρχαιολογίας" μας καλεί σε ένα ταξίδι στις πιο σημαντικές ανασκαφές που έχουν διεξαχθεί στον ελληνικό χώρο από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους μέχρι σήμερα. Μέσα από τα γλαφυρά κείμενα και την πλούσια εικονογράφηση α αναγνώστης παρακολουθεί το χρονικό της αποκάλυψης του αρχαίου ελληνικού κόσμου και ξαναζεί τις μεγάλες εκείνες στιγμές και τη συγκίνηση που προκάλεσαν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι σημαντικές ανασκαφές σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι πολλές. Στο βιβλίο διαλέξαμε αυτές που αντανακλούν πιο εύγλωττα την εποχή τους. Ξεκινάμε με τις πρώτες εργασίες που έγιναν στην Ακρόπολη αμέσως μετά την Απελευθέρωση, για να την μετατρέψουν από κάστρο σε μνημείο. Ακολουθούν οι ανασκαφές στον Κεραμεικό, στη Δήλο, στους Δελφούς, στην Ολυμπία και στις Μυκήνες. Στις αρχές του 20ού αιώνα ανασκάπτονται το ανάκτορο της Κνωσού και οι νεολιθικοί οικισμοί στο Διμήνι και το Σέσκλο, και λίγο αργότερα η Πολιόχνη της Λήμνου, η Αθηναϊκή Αγορά και ο παραλίμνιος οικισμός στο Δισπηλιό της Καστοριάς. Τη νεότερη περίοδο της ελληνικής αρχαιολογίας σηματοδοτούν οι συγκλονιστικές ανακαλύψεις στο Ακρωτήρι της θήρας και στη Βεργίνα.

Οι βασιλικοί τάφοι στη Σαλαμίνα της Κύπρου, το πλοίο της Κυρήνειας και η ανασκαφή ενός σπουδαίου μυκηναϊκού ναυαγίου στο Uluburun της Μικράς Ασίας συμπληρώνουν το χρονικό των μεγάλων ανακαλύψεων, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας για την παρουσία των Ελλήνων στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου. Ιδιαίτερη θέση στο βιβλίο έχουν και οι περιπέτειες της ανεύρεσης μερικών από τα αριστουργήματα της ελληνικής γλυπτικής, όπως η Αφροδίτη της Μήλου και η Νίκη της Σαμοθράκης, τα χάλκινα αγάλματα του Πειραιά, η κόρη Φρασίκλεια με τον κούρο της Μερέντας, ο γιγάντιος κούρος της Σάμου, αλλά και πολλά πασίγνωστα αγάλματα που ανασύρθηκαν από το βυθό της θάλασσας.

Όλες αυτές τις ανασκαφές και τις ανακαλύψεις τις συνέχει εσωτερικά ο ιστός της ιστορίας της ελληνικής αρχαιολογίας. Έτσι, οι "Μεγάλες στιγμές" δεν είναι μόνον αναμνήσεις επεισοδίων από μεγάλες ανακαλύψεις αλλά και μια επιτομή της ανασκαφικής εποποιίας στη σύγχρονη Ελλάδα.

(2008) Δισπηλιό, Καπόν

(2007) Great Moments in Greek Archaeology, Καπόν

(2005) Η Ελλάδα του Τάκη Τλούπα, Καπόν

(2005) Greece through the Lens of Takis Tloupas, Καπόν

(2004) Η ιστορία της ελληνικής πόλης, Ερμής

(2004) Πρακτικά 1ου παγκοσμίου συνεδρίου τυπογραφίας και οπτικής επικοινωνίας, Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας

(2002) Οι χρήσεις της αρχαιότητας από το νέο ελληνισμό, Σχολή Μωραΐτη. Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας

(2002) Ο γυρολόγος, Ερωδιός

(2002) Δισπηλιό 7500 χρόνια μετά, University Studio Press

(2001) Τεστ κοπώσεως, Βάνιας

(1999) Λόγια από χώμα, Νησίδες

(1997) Μαρξισμός μια επανεκτίμηση, Σχολή Μωραΐτη. Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας

(1997) Το χρυσάφι του κόσμου, Καπόν

(1997) The Gold of the World, Καπόν

(1995) Αναλογίες, Βάνιας

(1993) Το νεολιθικό Διμήνι, Βάνιας

(1982) Magnesia, Καπόν

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας