*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η τέχνη της φλογέρας

Ανθολόγιο μελωδιών για φλογέρα: Ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια


Συγγραφή: ·Νικόλαος Χ. Σακελλαρίου
Έκδοση: 2006 από "Fagotto"
Σελ.:153 (29χ21), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Παρτιτούρες" "Μουσικά όργανα" "Τραγούδια, Ελληνικά"

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πρόταση ρεπερτορίου για φλογέρα, με τραγούδια και σκοπούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η ανθολόγηση του "μουσικού υλικού" έγινε με κριτήριο την όσο το δυνατόν αντιπροσωπευτική παρουσίαση των ήχων και ρυθμών που συναντά κανείς στην παραδοσιακή μας μουσική.

Οι τρόποι παιξίματος της φλογέρας που προτείνονται στο βιβλίο, όπως η άρθρωση (articulation), οι καλλωπιστικοί φθόγγοι (ornamenti), το glissando, αλλά και η παραγωγή μη συγκερασμένων διαστημάτων, παραπέμπουν στην τεχνική του παραδοσιακού φλογεροπαίκτη.

Επίσης, οι προτεινόμενοι δακτυλισμοί, σε διάφορα "περάσματα", καθοδηγούν τον αναγνώστη, δίνοντας λύση σε τεχνικά προβλήματα.

Το ανθολόγιο μελωδιών "Η τέχνη της φλογέρας" απευθύνεται σε μαθητές ωδείων και σχολείων, δασκάλους μουσικής, επαγγελματίες μουσικούς, αλλά και σε κάθε φιλόμουσο, με την προσδοκία να αποδειχθεί ένα χρήσιμο μέσο για την προσέγγιση της παραδοσιακής μας μουσικής, συμβάλλοντας ταυτοχρόνως στον εμπλουτισμό της βιβλιογραφίας γι' αυτό το γλυκύφθογγο όργανο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας