*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Νέκυια

Το έργο του Πολύγνωτου στου Δελφούς


Συγγραφή: · Μανόλης Μανωλεδάκης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2003 από "Σφακιανάκη Κορνηλία"
Σελ.:286 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-87136-5-Χ


Θέμα: "Τέχνη - Ερμηνεία και κριτική"

Ο Πολύγνωτος ο Θάσιος, (5ος αιώνας π.Χ.) υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ζωγράφους της αρχαιότητας. Ανάμεσα στα έργα του ξεχωρίζει η "Νέκυια", που κοσμούσε εσωτερικά τη λεγόμενη "Λέσχη των Κνιδίων" στους Δελφούς.

Στη σύνθεση αυτή ο Πολύγνωτος κατόρθωσε να παρουσιάσει ένα έργο γεμάτο από συμβολισμούς, σχετικούς με τη θρησκεία, την πολιτική και ιστορικά γεγονότα, και να προβάλει συγκεκριμένες πόλεις, όπως την Αθήνα ή τη Θάσο.

Με βάση την περιγραφή της κατεστραμμένης πλέον αυτής σύνθεσης από τον Παυσανία, επιχειρείται στη μονογραφία αυτή μία νέα αναπαράσταση της "Νέκυιας", και μία διεξοδική ερμηνευτική της προσέγγιση, ενώ εξετάζεται η προσφορά του Πολύγνωτου στην τέχνη.

(2007) Από τον Κισσό στον Χορτιάτη, Σφακιανάκη Κορνηλία

(2007) Η Θράκη στον ελληνο-ρωμαϊκό κόσμο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε.). Ινστιτούτο Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας

(2005) Δίκη πολύποινος, Σφακιανάκη Κορνηλία

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας