
Εξαντλημένο και χωρίς δυνατότητα παραγγελίας στον εκδότη
Τιμή Λεμόνι: 8,48 €
Μοιραία
"Fatale" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)
Συγγραφή: · Jean - Patrick Manchette
Μετάφραση: ·Ειρήνη Τσολακέλλη
Έκδοση: Ιούνιος 2006 από "Άγρα"
Σελ.:172 (17χ13), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-325-636-6
Θέμα: "Γαλλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα" "Αστυνομική λογοτεχνία"
Αυτό είναι ένα μαύρο μυθιστόρημα. Είναι η ιστορία όπου μια επαγγελματίας δολοφόνος, μοναχική και αλλοτριωμένη, διαπράττει το αιματηρό έργο της. Είναι ιστορία ενός ασυνήθιστου συμβολαίου, σε μια πόλη διεφθαρμένη από το χρήμα.
Η "Μοιραία" είναι το προτελευταίο μαύρο μυθιστόρημα που δημοσιεύτηκε όσο ζούσε ο Ζ.-Π. Μανσέτ. Χρονολογικά εκδίδεται ανάμεσα στο "Μελαγχολικό κομμάτι της Δυτικής Ακτής" και την "Πρηνή θέση του σκοπευτή". Η κεντρική ηρωίδα, η Αιμέ Ζουμπέρ, μετακινείται από πόλη σε πόλη, αλλάζοντας τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της, συγχρωτίζεται με την άρχουσα κοινωνία κάθε πόλης και οργανώνει φόνους επί χρήμασι. Η ιστορία θα τελειώσει άσχημα γι' αυτήν. Η "Μοιραία" είναι κυρίως η αφήγηση μιας αποτυχίας. Όμως αυτή η αποτυχία της γυναίκας φαίνεται πολύ πιο ανδρεία από τις αποτυχίες των ανδρών στα άλλα βιβλία του συγγραφέα.
Ο Ζαν-Πατρίκ Μανσέτ ήταν παθιασμένος με την τζαζ, τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία. Μπόρεσε, ως πρόδρομος, να βρει τον τόνο των μεγάλων μαύρων μυθιστορημάτων όπου ανακατεύονται περιπέτειες, η κοινωνική κριτική και η περιγραφή της καθημερινής ζωής.
(2024) Η υπόθεση Ν' Γκούστρο, Άγρα
(2023) Τι τρέλα, τι παλάτια!, Άγρα
(2021) Νάδα, Άγρα
(2020) Νεκροτομείο πλήρες, Άγρα
(2006) Το μελαγχολικό κομμάτι της δυτικής ακτής, Άγρα
(2002) Η πριγκίπισσα του αίματος, Άγρα
(2001) Το μελαγχολικό κομμάτι της δυτικής ακτής, Άγρα
(1998) Η πρηνής θέση του σκοπευτή, Άγρα
(1998) Αφήστε τα πτώματα να μαυρίσουν στον ήλιο, Εκδόσεις Καστανιώτη
(1996) Τι λούκι, Στάχυ