*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 15,21 €
Η σόγια και το ψαρόλαδο
Διατροφικά δοκίμια
Συγγραφή: · Παντελής Ζωιόπουλος
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2005 από "Έμβρυο"
Σελ.:176 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8002-27-3
Θέμα: "Διατροφή - Δοκίμια"
Κάτω από τον τίτλο "Η σόγια και το ψαρόλαδο", δύο λέξεις παρμένες από ένα δίστιχο του Νίκου Καββαδία, συγκεντρώνονται ορισμένα αγροτικά δοκίμια του συγγραφέα που έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί και βρίσκονται διάσπαρτα στον ημερήσιο και περιοδικό, επιστημονικό και συνήθη Τύπο.
Τα δοκίμια χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: σχόλια, επισκοπήσεις, επιφυλλίδες και βιβλιοκρισίες.
Αν και ο σύνδεσμος μεταξύ τους εμφανίζεται να είναι σε μερικές περιπτώσεις ολίγον χαλαρός, εν τούτοις για όλα τα δοκίμια το διατροφικό στοιχείο είναι σημείο κομβικό, ενώ ο ρόλος του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα της διατροφής των αγροτικών ζώων αλλά και εκείνος της μεταποίησης στη μορφή της βιομηχανίας ζωοτροφών προεξέχουν σαν αιτίες των πρόσφατων διατροφικών κρίσεων.
Τα δοκίμια στην παρούσα συλλογή δημοσιεύονται κατά κανόνα αυτούσια, όπως εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε έντυπη μορφή. Εν τούτοις ο συγγραφέας προσέθεσε στο τέλος κάθε δοκιμίου "σημειώσεις" για να δώσει τις πρώτες αντιδράσεις, αλλά και για να συμπληρώσει ή να εξηγήσει πιο ελεύθερα ορισμένα σημεία.
(2022) Σπαράγματα και άλλα σκαλαθύρματα, Αρμός
(2021) Ο κλέφτης των τζίτζιφων, Αρμός
(2017) Τολμώντας τη μετάφραση ξεχωριστής ποίησης: Τζον Νταν, 12 φτερουγίσματα ευφημίας. Κώστας Καρυωτάκης, Μία ντουζίνα λύπεις, Αρμός
(2016) Μεγαλοφυείς κι αδικοχαμένοι, Αρμός
(2012) Η τρέλα στο πιάτο μας, Αρμός
(2008) Θεόφιλος, Αρμός
(2004) Το ψωμί και το αλάτι, Έμβρυο