*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η γνώση είναι δύναμη

Μικρός οδηγός για το Μαρξιστικό-Λενινιστικό και προοδευτικό βιβλίο


Συγγραφή: ·Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ. Ιδεολογική Επιτροπή
Έκδοση: Ιούλιος 2006 από "Σύγχρονη Εποχή"
Σελ.:111 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-451-019-3


Θέμα: "Μαρξισμός" "Πολιτική και βιβλία"

[...] Η Γνώση είναι δύναμη: Για τους κομμουνιστές αυτό το σύνθημα ήταν και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, όχι μόνο ως σύνθημα αλλά και οδηγός για δράση, θέλουμε να κατακτάμε όλα τα κάστρα της γνώσης, να γνωρίζουμε τον κόσμο, γιατί θέλουμε να τον αλλάξουμε. Γιατί η απαίτηση της εποχής μας είναι ο σοσιαλισμός και ο αγώνας για την ανατροπή του καπιταλισμού, ένας αγώνας που απαιτεί γνώση των νομοτελειών της εξέλιξης και αισιοδοξία που βασίζεται ακριβώς σ' αυτή τη γνώση και τη σιγουριά "πως αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει".

Ζούμε σε μια περίοδο έντασης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας με όπλα το σκοταδισμό, τη σύγχυση, την καλλιέργεια κάθε είδους ανορθολογισμού σε σχέση με τη φύση και την κοινωνία, την καλλιέργεια κάθε είδους πνευματικής νάρκωσης της ανθρώπινης σκέψης. Η ιδεολογική και πολιτική αντεπίθεση, που επεξεργάστηκε το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ και η δημιουργία και ανάπτυξη μορφωτικού ρεύματος στις γραμμές της ΚΝΕ και στη νεολαία γενικότερα αποτελούν όρο για τη γενικότερη αντεπίθεση. Η επαφή και μελέτη του Μαρξισμού - Λενινισμού, αλλά και η προοδευτική λογοτεχνία, η ποίηση και η ιστορία της ταξικής πάλης, αποτελούν σημαντικά εφόδια για κάθε νέο και ιδιαίτερα κάθε νέο κομμουνιστή για τη διαμόρφωση ισχυρής επαναστατικής προσωπικότητας.

Σ' αυτή την προσπάθεια πιστεύουμε συμβάλει και η έκδοση αυτού του μικρού οδηγού μελέτης και επαφής με το μαρξιστικό-λενι-νιστικό, πολιτικό και προοδευτικό βιβλίο.

Η δυσκολία στην επιλογή -από τον τεράστιο πλούτο της ελληνικής και ξένης δημιουργίας στο πολιτικό, λογοτεχνικό, ιστορικό βιβλίο- μετριάζεται από την ανάγκη να επικεντρώσουμε σε έργα που είναι βασικά για την ερμηνεία του κόσμου, για τη δυνατότητα και αναγκαιότητα αλλαγής του.

Οι ενότητες που επιλέξαμε δεν ακολουθούν τη λογική: λογοτεχνία - ποίηση - ιστορία κλπ. αλλά είναι θεματικές ενότητες που περιέχουν έργα ιστορικά, πολιτικά, λογοτεχνικά και άλλα.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας