*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ξήρανση - αποθήκευση γεωργικών προϊόντων


Συγγραφή: ·Κωνσταντίνος Β. Ακριτίδης
Έκδοση: 1993 από "Εκδόσεις Γιαχούδη"
Σελ.:287 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7425-01-4


Θέμα: "Γεωργία"

Ο μεγάλος βαθμός εκμηχάνισης της γεωργίας έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην επίλυση πολλών προβλημάτων που σχετίζονται με την παραγωγικοτητα. Είναι γεγονός όμως ότι με την εκμηχάνιση δημιουργήθηκαν νέα προβλήματα, τα οποία αφορούν την ποιότητα των προϊ6ντων που διατίθενται στην αγορά. Η ευρεία χρήση των γεωργικών μηχανημάτων εκτόπισε πολλά αγροτοεργατικά χέρια με αποτέλεσμα την αύξηση του αστικού πληθυσμού, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε υπερπαραγωγή γεωργικών προϊόντων. Οι ανάγκες για τη διατροφή του μεγάλου αστικού πληθυσμού και τη διακίνηση του μεγάλου όγκου παραγωγής στις αγορές του εσωτερικού και εξωτερικού επέβαλαν τη συστηματική αποθήκευση και επεξεργασία των γεωργικών προϊόντων σε πρωτογενές και δευτερογενές επίπεδο. Από την άλλη μεριά η υπερπροσφορά των προϊόντων δημιούργησε όρους έντονου ανταγωνισμού, οπότε η προσπάθεια της αγοράς στράφηκε στη μείωση του κόστους σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ποιότητας. Για την επίτευξη των στόχων αυτών βασική προϋπόθεση είναι η ασφαλής αποθήκευση των γεωργικών προϊόντων για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να διατεθούν στην αγορά ή τη μεταποίηση την περίοδο που οι τιμές είναι υψηλότερες. Η ευρύτερα χρησιμοποιούμενη μέθοδος συντήρησης των γεωργικών προϊόντων είναι η ξήρανση, είτε ως αποκλειστική μέθοδος συντήρησης (σπόροι δημητριακών καρπών, καλαμπόκι, σταφίδες, σύκα, καπνός κ.ά.), είτε ως εναλλακτική μέθοδος (ξηρά ροδάκινα, βερύκοκκα, δαμάσκηνα κ.ά.).
Το βιβλίο αυτό γράφηκε για να βοηθήσει τους φοιτητές να κατανοήσουν τα φαινόμενα που υπεισέρχονται στη διεργασία της ξήρανσης και να γνωρίσουν τα μέσα και τις τεχνικές που εφαρμόζονται για την οικονομικ6τερη εφαρμογή της ξήρανσης και την ασφαλή αποθήκευση. Ελπίζεται ότι το βιβλίο θα φανεί χρήσιμο και στους παραγωγούς, που ενδιαφέρονται για την ασφαλή αποθήκευση του προϊ6ντος τους, αλλά και στους κατασκευαστές του εξοπλισμού των αποθηκών και ξηραντηρίων. Η ξήρανση των δημητριακών καρπών, του ρυζιού και του καλαμποκιού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους παραγωγούς, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να χειρίζονται μεγάλες ποσότητες προϊόντος για τη μείωση του κόστους. Για το λόγο αυτό δίνεται έμφαση στα αντικείμενα αυτά. Τα φαινόμενα εξετάζονται από την τεχνική άποψη και περιγράφεται ο απαιτούμενος μηχανολογικός εξοπλισμός.
Η θεωρητική ανάλυση των φαινομένων θα βοηθήσει όσους εργάζονται με σύγχρονες μεθόδους.
Ιούνιος 1993
Κωνσταντίνος Β. Ακριτίδης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ