*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μουσείο Μπενάκη, οδηγός του μουσείου ισλαμικής τέχνης


Φωτογραφία: ·Σπύρος Δεληβορριάς ·Κώστας Μανώλης ·Σπύρος Παναγιωτόπουλος
Επιμέλεια: ·Άννα Μπαλλιάν
Έκδοση: 2006 από "Μουσείο Μπενάκη"
Σελ.:199 (24χ19), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8347-35-1


Θέμα: "Μουσεία - Οδηγοί" "Μουσεία - Ελλάς" "Τέχνη, Ισλαμική"

Οι συλλογές της ισλαμικής τέχνης που κατέχει το Μουσείο Μπενάκη, καλύπτοντας δεκατρείς αιώνες καλλιτεχνικής δημιουργίας με πολλά αντιπροσωπευτικά έργα εξαιρετικής ποιότητας και μοναδικής ιστορικής σημασίας, συγκαταλέγονται στις σημαντικότερες διεθνώς. Σχετικά με το ιστορικό τους θα πρέπει να τονιστεί η συγκρότηση τους στην Αλεξάνδρεια κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα οπό τον Αντώνη Μπενάκη [1873-1954], οι δωρεές του οποίου ευεργέτησαν την Ελλάδα και με πολλούς άλλους τρόπους. Ο ιδρυτής του Μουσείου Μπενάκη, με μια πραγματικά αξιοθαύμαστη διορατικότητα και ένα ασφαλές αισθητήριο, είχε διαγνώσει έγκαιρα τη σημασία του ισλαμικού πολιτισμού, συνεκτιμώντας τον ρόλο που έπαιξε στα δρώμενα του ευρύτερου μεσογειακού χώρου, τη σχέση του με την ελληνορωμαϊκή παράδοση, την τακτική του συνομιλία με το Βυζάντιο, καθώς και τη συμβολή του στη δημιουργία νέων εκφραστικών ιδεών οι οποίες εμπλούτισαν τα αποθέματα των πολιτισμικών εμπειριών της ανθρωπότητας. Δεν θα ήταν μάλιστα παρακινδυνευμένη η άποψη ότι είχε διαισθανθεί και την οικουμενική διάσταση που επεφύλασσε στον ισλαμικό κόσμο το μέλλον της δικής μας εποχής.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας