*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πρόσωπα και άλλα κύρια ονόματα

Μυθολογικά, ιστορικά έως τον 1ο μ.Χ. αιώνα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας


Συγγραφή: ·Αμαλία Μεγαπάνου
Επιμέλεια: ·Βάσω Κυριαζάκου
Έκδοση: 2006 από "Μουσείο Μπενάκη"
Σελ.:1149 (28χ21), Πανόδετο, ISBN: 960-8347-34-3


Θέμα: "Βιογραφία - Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά"

Η ανάγκη μιας "Προσωπογραφίας" με τα βιογραφικά στοιχεία όσων σημάδεψαν τον μύθο, τη σκέψη και την ιστορία του ελληνικού παρελθόντος, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επείγουσα και επιτακτική. Όχι τόσο γιατί η υπάρχουσα βιβλιογραφία σ' αυτόν ειδικά τον γνωστικό τομέα παρουσιάζει κάποιο δυσαναπλήρωτο κενό, όσο γιατί εξακολουθεί να απουσιάζει η αμέσου χρήσεως απαραίτητη εκείνη "τράπεζα δεδομένων", στην οποία προσφεύγει εύκολα κανείς, όταν αναζητά υπεύθυνες απαντήσεις σε ζέοντα ερωτήματα.
Δεν υπάρχει βέβαια αμφιβολία ότι οι επιστημονικά ασχολούμενοι με τα επιμέρους κεφάλαια της Αρχαιογνωσίας, οι επαγγελματίες της συστηματικής μελέτης και της εξειδικευμένης έρευνας, έχουν στη διάθεση τους ένα πλήθος από καταξιωμένα ξενόγλωσσα λεξικά, καθώς και τις σχετικές πολύτομες εγκυκλοπαίδειες. Έχουν δηλαδή εξασφαλισμένη την πρόσβαση στις μαρτυρίες που στοιχειοθετούν το υπέδαφος κάθε επιστημονικής προεργασίας, στις πηγές των κλασικών κειμένων και σ' ένα απόθεμα αποθησαυρισμέων πληροφοριών, προσιτό μόνο στις μεγάλες δημόσιες και πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες ή στα ερευνητικά κέντρα των ελληνικών και ξένων αρχαιολογικών ιδρυμάτων. Στα απροσπέλαστα όμως άβατα των πανάχραντων αυτών χώρων, εκεί όπου τελούνται με μυστικές ιερουργίες οι ιχνηλασίες της αρχαιότητας, όπως δεν είναι ευπρόσδεκτος ο "ανειδίκευτος" καθημερινός προβληματισμός, δεν εισχωρεί ανεμπόδιστα και ο μέσος ενδιαφερόμενος: ο μαθητής και ο νέος, ο οποιοσδήποτε και με οποιαδήποτε ευκαιρία θα ήθελε να ενημερωθεί για τη ζωή και το έργο όσων άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη τους στη μνήμη του ελληνικού χρόνου.
Πιστεύοντας πως η παρούσα έκδοση καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του ευρύτερου αλλά και ενός πιο περιορισμένου κοινού, είμαι βέβαιος ότι θα βρει γρήγορα τη θέση της σε κάθε ατομική βιβλιοθήκη, έτσι ώστε το Μουσείο Μπενάκη να εκπληρώσει ακόμη μια φορά το παιδευτικό και κοινωνικό του χρέος στο ακέραιο. [...] (από τον πρόλογο του Άγγελου Δεληβορριά)

(2013) Ημερολόγιο: Παιδιά του κόσμου, Εκδόσεις Γκοβόστη

(2004) Σιμώνη, Γαβριηλίδης

(1995) Ομηρικός ύμνος εις Δήμητρα, Libro

(1995) Γυναίκες στον ελληνικό μύθο, Εκδόσεις Καστανιώτη

(1994) Εμείς και το κουτάβι, Libro

(1994) Το μαύρο ταξί, Libro

(1993) Η διαφανής αμπούλα, Libro

(1992) 10 λεπτά, Libro

(1992) Το Φιρφιρί, οι Φιρφιρογέννητοι και η μεγάλη κωπηλασία, Εκδόσεις Καστανιώτη

(1991) Σχέδια από ελληνικά κεντήματα, Μουσείο Μπενάκη

(1991) Η γκρίζα πέτρα, Libro

(1989) Έκτωρ, Libro

(1988) Διάλογος με την Άννα, Libro

(1986) Φιλαρέτης: Ελπινίκη, Libro

(1983) Κεντήματα, Μουσείο Μπενάκη

(1982) Το παιδί της μάνας μου, Libro

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας