*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Συνειδητοποιήσεις

Σε σχέση με τη διαχείριση του εγκληματικού ζητήματος


Συγγραφή: ·Δημήτρης Καλογερόπουλος
Έκδοση: 2005 από "Νομική Βιβλιοθήκη"
Σελ.:168 1, ISBN: 960-272-305-Χ


Θέμα: "Εγκληματολογία"

H παρούσα μονογραφία αντιστοιχεί σε μετάφραση του γαλλικού κειμένου συμβολής του συγγραφέα στο έργο «Δικαιώματα του Ανθρώπου - Έγκλημα - Aντεγκληματική πολιτική», το οποίο εκδόθηκε προς τιμήν της Αλίκης Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου. Το πιο μεστό κεφάλαιο του βιβλίου αφορά τις κατηγορίες παραβατών του ποινικού νόμου και τις απεικονίσεις των αντιμετωπίσεών τους. Έτσι ο συγγραφέας υπερασπίζεται ότι ο Εγκληματολόγος πρέπει να είναι ο επαγγελματίας που να μπορεί να διαγιγνώσκει τη φύση των εγκληματικών συμβάντων και να προτείνει προσήκουσες διαχειρίσεις. Σκιαγραφεί ως επί τούτου την κατάρτισή του: χρειάζεται να έχει μία κουλτούρα που να συλλαμβάνει στο μακροδομικό επίπεδο τις σχέσεις μεταξύ του κοινωνικού ζητήματος και του εγκληματικού ζητήματος και να αποκωδικοποιεί το επικοινωνιακό πλαίσιο. Ο συγγραφέας επισημαίνει επίσης το θέμα του μηχανισμού της εσωτερίκευσης των κοινωνικών κανόνων συμπεριφοράς, καθώς και την αναγκαιότητα μιας «κοπερνίκειας επανάστασης» για τη διοργάνωση της συνάντησης του παραβάτη με τη Δικαιοσύνη, ώστε να επιτευχθεί η επανένταξή του και για να συσσωρεύονται, συνάμα, μεθοδικά, στοιχεία στήριξης προγραμματισμού αντεγκληματικής πολιτικής πρόληψης.

(2007) Η εγκληματολογία στην Ελλάδα σήμερα, ΚΨΜ

(1995) Laudatio, Σάκκουλας Αντ. Ν.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας