*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ερημίτις Φωτεινή εις την έρημον του Ιορδάνου


Συγγραφή: ·Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Σπετσιέρης
Έκδοση: Μάρτιος 2006 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:183 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Άγιοι" "Μοναχική και θρησκευτική ζωή"

[...] Στο πρόσωπο της ερημίτιδος Φωτεινής "διεσώθη το κατ' εικόνα", όπως αναφέρει ο ιερός υμνογράφος για άγιες γυναίκες, όπως την Οσία Μαρία την Αιγυπτία και τα τόσα πρόσωπα που έγιναν πρωταθλήτριες της πίστεως και της ασκήσεως. Και διάσωση του "κατ' εικόνα" σημαίνει ότι κάποιος μπορεί ενεργούσης της θείας χάριτος να φθάσει στο "καθ' ομοίωσιν". Δηλαδή, δια της καθάρσεως, της μετανοίας, της τηρήσεως των εντολών του Θεού, της μετοχής στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας και ιδιαίτερα της Θείας Ευχαριστίας φθάνει κανείς στον φωτισμό και στην θέωση και άρα βιώνει το "καθ' ομοίωσιν". Είναι χαρακτηριστικός ο λόγος του Αββά Δωροθέου: "εκκαθάρομεν ουν το κατ' εικόνα ημών".
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

(1998) Απομνημονεύματα, Ιδιωτική Έκδοση

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας