*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ρίον Αχαΐας


Φωτογραφία: · Δημήτρης Ταλιάνης
Επιμέλεια: ·Αθηνά Δούντση
Φορέας: ·Δήμος Ρίου Αχαΐας
Έκδοση: 2006 από "Τοπίο"
Σελ.:95 (24χ25), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-7646-84-3


Θέμα: "Πάτρα - Ιστορία" "Πάτρα - Φωτογραφικά λευκώματα"

Οι τόποι είναι οι άνθρωποι που τους κατοικούν. Είναι η γεωγραφία και η οικονομία τους. Είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον τους. Και μαζί είναι οι "μύθοι" που τους συγκροτούν.
Αναρωτιέμαι για το δικό μας "μύθο". Η ιστορία μας παραπέμπει σε μια ερωτική ιστορία που ξετυλίχτηκε στις όχθες του Σέλεμνου. Αργότερα, πέρασε από τα μέρη μας ο Παυσανίας, στα νερά της δικής μας θάλασσας είδαμε την περίφημη ναυμαχία της Ναυπάκτου, στο μεσαιωνικό κάστρο του Ρίου παίχθηκε η τελευταία πράξη της επανάστασης του 1821.
Θραύσματα μιας μακράς διαδρομής που μαρτυράει την αδιάκοπη παρουσία ανθρώπου στον τόπο μας. Μακριά από τα φώτα της "μεγάλης" ιστορίας, το Ρίον και οι γύρω τόποι έκαναν το δικό τους ταξίδι στο χρόνο και τα σημάδια αυτού του ταξιδιού υπάρχουν παντού γύρω μας.
Αλλά, η ζωή δεν είναι μόνο παρελθόν. Λίγο πιο κάτω από τις περίφημες κερασιές μας, απλώνεται ένα ολόκληρο Πανεπιστήμιο, ενώ, τα τελευταία χρόνια μία σπουδαία γέφυρα μας ένωσε με τη Ρούμελη και μας έδωσε μια διεθνή φήμη.
Βεβαίως και είμαστε το παρελθόν μας. θέλουμε, όμως, να αντικρίζουμε και το μέλλον και θαρρώ πως η γέφυρα είναι ένα καλό σημάδι του μέλλοντος. Όχι μόνο σαν τεχνολογικό επίτευγμα, αλλά και σαν συμβολισμός, αφού μια γέφυρα πάντα μας ενώνει. Κι έτσι ακριβώς θα 'θελα να ονειρεύομαι το Δήμο Ρίου του μέλλοντος: σαν έναν τόπο που μας ενώνει.
Και μαζί σαν ένα τόπο όμορφο, μια ομορφιά που δεν είναι απλώς "καλλιτεχνική", αλλά εκπέμπεται εσωτερικά με τον ανεπανάληπτο τρόπο που ο φακός και η τέχνη του Δημήτρη Ταλιάνη μπορούν να αποδώσουν.
(Βασίλης Α. Ζέρβας, Δήμαρχος Ρίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας