*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο βασιλιάς του χρυσού ποταμού ή Οι μαύροι αδελφοί

Ένας θρύλος από τη Στυρία

"The King of the Golden River" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·John Raskin
Μετάφραση: · Γιώργος Μπλάνας
Εικονογράφιση: ·Richard Doyle
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2006 από "Ερατώ"
Σελ.:103 (21χ14), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-229-189-3


Θέμα: "Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη"

"Ο βασιλιάς του χρυσού ποταμού" είναι ένα εξαιρετικό παραμύθι, γραμμένο με το γοητευτικό ύφος, την αγάπη για τα ορεινά τοπία και την ασυνήθιστη καρτερία με την οποία η πένα του Τζων Ράσκιν οδηγούσε πάντα σε ηθικά συμπεράσματα. Εν τούτοις είναι πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα γραπτά του. Σε όλη του τη ζωή καταγινόταν με την ερμηνεία της φύσης των ζωγραφικών πινάκων και των αρχιτεκτονικών δημιουργιών. Αν και κριτικός της τέχνης, με λεπτή αίσθηση της αρμονίας και βαθύτατη προσήλωση στην ομορφιά, ένιωθε πάντα πως είχε μιαν αποστολή και παρέμενε ακλόνητος στις υποχρεώσεις που πίστευε πως του δημιουργούσε, όσο κανένας λόγιος του δεκάτου ενάτου αιώνα, έγραφε στον πρόλογο της ενδέκατης ανατύπωσης του "Βασιλιά του χρυσού ποταμού", ο εκδότης, προσπαθώντας προφανώς να απαλλάξει την μνήμη του Τζων Ράσκιν από τους "λεκέδες" του άθεου και του σοσιαλιστή. Οι μικροαστοί γονείς δεν θα έδιναν εύκολα στα παιδιά τους ένα οικολογικό, σοσιαλιστικό παραμύθι, που γράφτηκε από έναν τέτοιον άνθρωπο, για ένα κορίτσι, το οποίο παντρεύτηκε αργότερα!
Έναν αιώνα μετά τη συγγραφή του, ο "Βασιλιάς του χρυσού ποταμού" παραμένει το σημαντικότερο δείγμα της μιας άλλης άποφης για το τι θα πρέπει να διαβάζουν τα παιδιά, και φυσικά ένα πρωτοποριακό παραμύθι.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας