*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η κατάρα του Έντγκαρ

Το μυθιστόρημα του αρχηγού του FBI

"La malédiction d' Edgar" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Marc Dugain
Μετάφραση: · Εύη Γεροκώστα
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2006 από "Κέδρος"
Σελ.:376 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-04-2911-1


Θέμα: "Γαλλόφωνη πεζογραφία (Σενεγάλη) - Μυθιστόρημα"

Ο Τζον Έντγκαρ Χούβερ υπήρξε ο πανίσχυρος αρχηγός του FBI για πενήντα σχεδόν χρόνια (1924-1972). Κανένας αμερικανός πρόεδρος δεν μπόρεσε να τον παρακάμψει. Κανένας υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπόρεσε να τον ελέγξει. Λάτρης της εξουσίας. Δεξιοτέχνης της πολιτικής κατασκοπίας. Επικεφαλής της μεγάλης σταυροφορίας ενάντια στον κομμουνισμό. Η "αμερικάνικη Γκεστάπο". Αναμφίβολα, πρόσωπο-κλειδί στην ιστορία των ΗΠΑ.
Στο πολυσυζητημένο αυτό μυθιστόρημα, ο Μαρκ Ντουγκέν χρησιμοποιεί τα ημερολόγια του αναπληρωτή διεθυντή του FBI και εραστή του Χούβερ Κλάιντ Τόλσον. Αποτέλεσμα: μια εντυπωσιακή αναβίωση της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας μέσα από τα πρόσωπα και τα γεγονότα που τη σημάδεψαν. Οι σχέσεις του Χούβερ με τους Ρούζβελτ, Τρούμαν και Αϊζενχάουερ, η έχθρα του με τους Κένεντι, η στήριξη του μακκαρθισμού και οι διώξεις των αντιφρονούντων, οι περίφημοι μυστικοί φάκελοι που κρατούσε για πολιτικούς, καλλιτέχνες, διανοούμενους, οι διπλωματικές αποστάσεις του από τη μαφία και το οργανωμένο έγκλημα φωτίζουν μισό αιώνα -παρασκηνιακής- δράσης στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας