*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Καλός μουσουλμάνος, κακός μουσουλμάνος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο ψυχρός πόλεμος και τα αίτια της τρομοκρατίας

"Good Muslim, Bad Muslim, America, the Cold" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Mahmood Mamdani
Μετάφραση: ·Ιωάννης Α. Παπαδήμος
Επιμέλεια: · Σωτήρης Ρούσσος
Έκδοση: Νοέμβριος 2006 από "Μελάνι"
Σελ.:471 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8309-58-1


Θέμα: "Ισλαμισμός" "Πολιτική - Αμερική" "Τρομοκρατία" "Μουσουλμάνοι"

Μέσα στον πατριωτικό ζήλο που κατέλαβε τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου υπήρξαν και κάποιες φωνές που υποστήριξαν ότι η Αμερική είχε προκαλέσει τη μοίρα της. Ότι δεν μπορούμε να διαχωρίζουμε τους μουσουλμάνους σε καλούς (με δυτικούς τρόπους και απόψεις, υποστηρικτές της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής) και κακούς (τρομοκράτες), ότι η τρομοκρατία δεν είναι θέμα πολιτισμού, αλλά πολιτικής.

Ο διακεκριμένος πολιτικός επιστήμονας και ανθρωπολόγος Μαχμούντ Μαμντάνι σ' αυτό το προκλητικό και σημαντικό βιβλίο του, χρησιμοποιεί την εμπειρία του και τη διορατικότητά του για να απαντήσει στο ερώτημα που πολλοί Αμερικανοί θέτουν μετά την 11η Σεπτεμβρίου: Πώς συνέβη αυτό;

"Το βιβλίο "Καλός Μουσουλμάνος, Κακός Μουσουλμάνος" είναι μία απαραίτητη διόρθωση της ύβρης και της εκούσιας αμνησία των Πολεμιστών του Ψυχρού Πολέμου που έδρασαν σαν βοηθοί των ριζοσπαστικών Ισλαμιστών της Τζιχάντ. Οι καταστρεπτικές ακούσιες συνέπειες του αντισοβιετικού Ψυχρού Πολέμου στον Αραβικό-Ισλαμικό κόσμο και τη Δύση δεν είχαν γίνει εμφανείς σε όλη τους την έκταση μέχρι τώρα."
(Washington Post)

"Το βιβλίο "Καλός Μουσουλμάνος, Κακός Μουσουλμάνος" με απλό και σαφή τρόπο καλεί τους Αμερικανούς για να σταματήσουν να ακούν τις αβάσιμες ιστορίες περί "σύγκρουση των πολιτισμών" και να αρχίσουν να μαθαίνουν λίγη πρακτική πολιτική ιστορία."
(The Village Voice)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας