*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ξενοφών ο Αθηναίος

Ευφυής, νους πρακτικός, σωκρατικός φιλόσοφος, ιστορικός, ταλαντούχος συγγραφεύς


Συγγραφή: ·Θεοδόσιος Γ. Βαρβιτσιώτης
Έκδοση: 2006 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:208 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7086-39-2


Θέμα: "Ιστοριογραφία, Ελληνική" "Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία" "Ιστοριογράφοι"

[...] Αφ' ενός η άμεσος σχέσις της παιδείας και του συγγραφικού έργου του Ξενοφώντος με τον σωκρατικόν λογισμόν, αφ' ετέρου οι ανωτέρω αναμνήσεις εκ των μαθητικών θρανίων, επί πλέον η πτωχή σύγχρονος ελληνική βιβλιογραφία περί τον Ξενοφώντα - παρά το ότι υπήρξε μία σημαντική μορφή της εποχής του (5ος - 4ον π.Χ. αι.) - έγιναν κίνητρα δια την συγγραφήν του παρόντος πονήματος. Με τον χαρακτηρισμών "πτωχή βιβλιογραφία" εννοείται η ως η παρούσα συγγραφή, στην οποίαν βρίσκει ο ενδιαφερόμενος σ' ένα βιβλίο την ζωήν καί τα έργα του Ξενοφώντος. Άλλως αυτή είναι επαρκέστατη, αφού διατίθενται όλα τα έργα του Ξενοφώντος μετεφρασμένα από διαφόρους εκδοτικούς οίκους· προσφορά αξιόλογος. Η μελέτη όμως όλων των έργων απαιτεί πολύν χρόνο, τον οποίο διαθέτουν όσοι θέλουν να μάθουν πολύ καλά τα έργα του, να εμβαθύνουν στα ενδιαφέροντα και τις σκέψεις του συγγραφέως αυτού. [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)

(2004) Σωκράτης του Σωφρονίσκου, Χριστάκης

(1999) Λεξικόν αρχαίων Ελλήνων, Ιδιωτική Έκδοση

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας