*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ευρωπαϊκή στρατηγική κοινωνικής ένταξης

Το θεσμικό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού


Συγγραφή: · Γαβριήλ Ν. Αμίτσης
Έκδοση: 2006 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:403 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-2020-4


Θέμα: "Ευρωπαϊκή Ένωση - Δίκαιο και νομοθεσία" "Ευρωπαϊκή Ένωση" "Κοινωνική πολιτική" "Φτώχεια"

Τα εμπόδια στην επικύρωση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος και οι γενικότεροι προβληματισμοί για τις προτεραιότητες της Ένωσης περιορίζουν την ελκυστικότητα του "κοινοτικού υποδείγματος", δημιουργώντας ιδιαίτερα απαισιόδοξα σενάρια για την εξέλιξη της Κοινωνικής Ευρώπης. Αντικείμενο της μονογραφίας αυτής είναι η ανάλυση του θεσμικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που πλήττουν τουλάχιστον το 15% του συνολικού πληθυσμού της και η επεξεργασία σεναρίων ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων και δράσεων της σε μία νομική σφαίρα (κοινοτικό δίκαιο ένταξης) που δεν αποτελεί αυτοτελές αντικείμενο ανάλυσης, αλλά συνήθως "εγκλωβίζεται" και "περιθωριοποιείται" στο γενικότερο πλαίσιο της εργασιακά προσανατολισμένης συζήτησης για την εξέλιξη του Ευρωπαϊκού κοινωνικού δικαίου.
Η μελέτη εντοπίζει, τυποποιεί και αξιολογεί τις υφιστάμενες ρυθμίσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου για την προώθηση του στόχου της κοινωνικής ένταξης, διερευνώντας τις διαδικασίες παραγωγής τους, την ιστορική τους εξέλιξη, τη σχέση τους με άλλες αρμοδιότητες της Ένωσης και την εσωτερική τους συνοχή. Παράλληλα, εξετάζει επιχειρησιακές πρακτικές και νέες τεχνικές διακυβέρνησης (Ανοικτή Μέθοδος Συντονισμού στο πεδίο της ένταξης) των κοινοτικών οργάνων, που επιδιώκουν τον συντονισμό των εθνικών συστημάτων κοινωνικής προστασίας, αναδεικνύοντας την σημαντική επίδραση τους στα Κράτη Μέλη και τα πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα τους σε σχέση με την εφαρμογή της κοινοτικής μεθόδου. Με την υιοθέτηση διεπιστημονικών κριτηρίων αναδεικνύονται προκλήσεις περαιτέρω έρευνας για την ανάπτυξη της "νέας" Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης, που αξίζει να απασχολήσουν και την εσωτερική πολιτική / επιστημονική συζήτηση το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της (επώδυνης;) διαδικασίας προσαρμογής του Ελληνικού μοντέλου κοινωνικής προστασίας στο κοινοτικό κεκτημένο και τις νέες τεχνικές διαχείρισης της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Πολιτικής.
Η μελέτη αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς, ερευνητές και σπουδαστές στα αντικείμενα του Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας και της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ μπορεί να αποτελέσει οδηγό έμπνευσης για πολιτικούς και σχεδιαστές προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας που δραστηριοποιούνται στο πεδίο καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

(2019) Η ανάπτυξη του ελληνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης 1830-2008, Εκδόσεις Παπαζήση

(2016) Εμβληματικές πρωτοβουλίες διαφύλαξης της κοινωνικής συνοχής την εποχή των Mνημονίων, Εκδόσεις Παπαζήση

(2011) Η κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών στην Ελλάδα, Κριτική

(2010) Το ελληνικό σύστημα ασφαλιστικής προστασίας, Νομική Βιβλιοθήκη

(2009) Εθνική διοίκηση και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, Εκδόσεις Παπαζήση

(2004) Επαγγελματικά συστήματα ασφάλισης και ζητήματα εργατικού δικαίου από την ιδιωτική ομαδική ασφάλιση, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2002) Μελέτες κοινωνικού δικαίου και κοινωνικής πολιτικής, Εκδόσεις Παπαζήση

(2001) Η θεσμική κατοχύρωση των ελάχιστων ορίων διαβίωσης στην ελληνική και διεθνή έννομη τάξη, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2001) Η προστασία των θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων στη νομολογία του ευρωπαϊκού κοινωνικού χάρτη, Εκδόσεις Παπαζήση

(2001) Νομικές και κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις της μετανάστευσης στην Ελλάδα, Εκδόσεις Παπαζήση

(2000) Συλλογή συμβάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Εκδόσεις Παπαζήση

(2000) Συλλογή συμβάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Εκδόσεις Παπαζήση

(2000) Θεσμοί και πολιτικές επαγγελματικής κατάρτισης, Εκδόσεις Παπαζήση

(2000) Ο ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης και οι προκλήσεις του 21ου αιώνα, Εκδόσεις Παπαζήση

(2000) Το νομικό πλαίσιο του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2000) Διερεύνηση και αξιολόγηση των μηχανισμών εισοδηματικής ενίσχυσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(1999) Ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης - Το θεσμικό πλαίσιο, Εκδόσεις Παπαζήση

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας