*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιστορία του Βυζαντίου

"The Oxford History of Byzantium" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Peter Sarris ·Clive Foss · Cyril Mango · Robert G. Hoyland ·Warren Treadgold ·Patricia Karlin - Hayter ·Paul Magdalino ·Jonathan Shepard ·Stephen W. Reinert ·Ihor Ševčenko ·Elizabeth Jeffreys ·Marlia Mundell Mango (Συλλογικό έργο)
Μετάφραση: ·Όλγα Καραγιώργου
Επιμέλεια: · Cyril Mango
Υπεύθυνος Σειράς: · Χάρης Βλαβιανός
Έκδοση: Δεκέμβριος 2006 από "Νεφέλη"
Σελ.:443 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-211-742-7


Θέμα: "Βυζαντινή Αυτοκρατορία - Ιστορία - 324-1453"

Η ιστορία του Βυζαντίου που κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα στη Βρετανία από τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αποτελεί ένα πλήρες, μεστό και τεκμηριωμένο συλλογικό έργο για το Βυζάντιο. Ένα βιβλίο που αφηγείται το μακρύ ταξίδι της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, την ιστορία της από τον 4ο έως και τον 15ο αιώνα, από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου μέχρι την Άλωση. Τα κεφάλαιά του, που καθένα τους αποτελεί και μια ξεχωριστή πρωτότυπη πραγματεία, είναι γραμμένα με γλαφυρότητα και σαφήνεια από διεθνούς κύρους επιστήμονες ενώ η διάρθρωση του φέρει τη σφραγίδα του καθηγητή Cyril Mango -η δομή των κεφαλαίων επιτρέπει τη συνύπαρξη της αφήγησης των γεγονότων (πολέμων, εκκλησιαστικών ερίδων, δυναστικών ιστοριών) με την περιγραφή του χώρου και των ανθρώπων, του κοινωνικού ιστού και της καθημερινής ζωής.
Η πλούσια εικονογράφηση του τόμου, εικόνες μνημείων, τόπων και έργων τέχνης με τον αντίστοιχο σχολιασμό, αλλά και τα διαγράμματα και οι χάρτες που συνοδεύουν το κάθε κεφάλαιο καθιστούν το έργο εύληπτο, και ταυτόχρονα γοητευτικό, ικανό να εξάψει το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
Με σεβασμό στον πολιτισμό που συνέδεσε τον αρχαίο με τον σύγχρονο κόσμο, διαμόρφωσε τη νεώτερη εποχή και επηρέασε βαθιά Ανατολή και Δύση, οι συνεργάτες αυτής της έκδοσης παρουσιάζουν μια ζωντανή εικόνα της ακμής και της παρακμής του Βυζαντίου.

"Μια εξέχουσα ομάδα κορυφαίων επιστημόνων αφηγείται την ιστορία του λαού και της πολιτικής, της θρησκείας, του πολιτισμού, του εμπορίου του Βυζαντίου και της κληρονομιάς του που διαμόρφωσε τόσο τις ανατολικές όσο και τις δυτικές κοινωνίες".

(εφημερίδα "The Independent")

Περιέχονται τα κεφάλαια:

- Peter Sarris, "Η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία από τον Κωνσταντίνο έως τον Ηράκλειο (306-641)"
- Clive Foss, "Η ζωή στην πόλη και στην ύπαιθρο"
- Cyril Mango, "Νέα θρησκεία, παλαιός πολιτισμός"
- Robert Hoyland, "Η άνοδος του Ισλάμ"
- Warren Treadgold, "Ο αγώνας για επιβίωση (641-780)"
- Patricia Karlin-Hayter, "Εικονομαχία"
- Paul Magdalino, "Η Μεσαιωνική Αυτοκρατορία (780-1204)"
- Cyril Mango, "Η αναβίωση των γραμμάτων και των τεχνών"
- Jonathan Shepard, "Διαδίδοντας τον Λόγο του Θεού: οι βυζαντινές ιεραποστολές"
- Stephen W. Reinert, "Ο διαμελισμός (1204-1453)"
- Ihor Sevcenko, "Τα γράμματα και οι τέχνες στην εποχή των Παλαιολόγων"
- Elizabeth Jeffreys και Cyril Mango, "Προς την κατεύθυνση ενός ελληνοφραγκικού πολιτισμού"
- Επτά κεφάλαια ειδικότερου ενδιαφέροντος (παρεμβάλλονται στα ανωτέρω)
- Χρονολόγιο
- Επιλεγμένη βιβλιογραφία
- Ευρετήριο

(2009) Βυζάντιο 330-1453, Μουσείο Μπενάκη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας