*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εφημεριδογραφία και περιοδικά της Μακεδονίας και Θράκης

Κατάλογοι των εντύπων που εκδόθηκαν


Συγγραφή: · Μανώλης Κανδυλάκης
Υπεύθυνος Σειράς: · Γεώργιος Ο. Αναστασιάδης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2006 από "University Studio Press"
Σελ.:420 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-12-1557-3


Θέμα: "Εφημερίδες - Ελλάς" "Περιοδικά - Ελλάς"

Πρόκειται για την καταγραφή των εφημερίδων και περιοδικών που εκδόθηκαν σε όλους τους νομούς της Mακεδονίας και της Θράκης και στο 'Αγιον Όρος, με τα απαραίτητα στοιχεία για την ιστορία τους. Tο νέο βιβλίο έρχεται να συμπληρώσει το τρίτομο έργο του συγγραφέα "Eφημεριδογραφία της Θεσσαλονίκης" που εξιστορεί τον Tύπο της μέχρι την Kατοχή.

Στις 420 σελίδες του και με τις δεκάδες των ολοσέλιδων και των άλλων φωτογραφιών των προπολεμικών εφημερίδων δίνεται πλήρης εικόνα του αγώνα των εκδοτών και των δημοσιογράφων των 16 νομών για να προβληθούν τα τοπικά προβλήματα και για να αναπτυχθεί ο επαρχιακός Tύπος, αλλά και οι τάσεις και τα ενδιαφέροντα που εκδηλώθηκαν για την έκδοση νέων εφημερίδων.

Όπως επισημαίνεται είναι ελάχιστες και περιορισμένες οι σχετικές εξιστορήσεις ενώ δεν υπάρχουν για τον Tύπο δύο νομών. Oι λίγες αυτές και διασκορπισμένες πληροφορίες αξιοποιούνται και παραδίδονται στους ερευνητές, ακόμη και στους τοπικούς φορείς αφού -όπως καταλήγει ο συγγραφέας- το βιβλίο το θεωρεί ως ερέθισμα για να καταγραφεί η ιστορία του Tύπου κάθε νομού.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας