*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η φιλοσοφία της αμφικτυονικής παιδείας

"Εν το ον, το παν στο άπαν, ο έλλογος πανσυμπατικός άνθρωπος"


Συγγραφή: · Ιωάννης Μ. Καρακώστας
Έκδοση: Μάρτιος 2006 από "Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ"
Σελ.:277 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-385-373-9


Θέμα: "Φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική" "Φιλοσοφία - Θεωρία"

Ο άνθρωπος δεν έχει κατανοήσει την ανωτερότητά του, τη συμπαντικότητά του και τη μοναδικότητά του μέσα στον κόσμο. Και τούτο διότι δεν νίκησε το μοναδικό εχθρό του, που είναι ο ίδιος ο εαυτός του, η μη γνώση του οποίου τον έβγαλε έξω από τον κόσμο των "Ιδεών" και τον οδήγησε στη σπηλιά του κόσμου των "σκιών". Ο άνθρωπος δεν τελειώνει, ως ύπαρξη, αλλά Φύσει, Γνώσει και Εντελεχεία μπορεί να εξελίσσεται από το ενθάδε "Είναι" στο εκείσε "Συνείναι" και εκείθεν στο επέκεινα "Υπερείναι" ή στο "Απόλυτο Είναι". Με άλλα λόγια, ο άνθρωπος, αν δεν αποκτήσει την ελευθερία του και την αυτογνωσία του, ουδέποτε θα μπορέσει να βγει από τον κόσμο των "σκιών" και από άνθρωπος της ύπαρξης να γίνει ?νθρωπος της συνύπαρξης και ακολούθως τέλειος πνευματικά άνθρωπος της υπερύπαρξης ή υπεράνθρωπος.
Για να ξεπεράσει ο άνθρωπος τα εμπόδια που προβάλλονται από τους ιδεαλιστές των μεταφυσικών δοξασιών τους, θα πρέπει να αποκτήσει, το "Γνώθι σαυτόν", μέσω της φιλοσοφίας της Αμφικτυονικής παιδείας. Σήμερα, στον αλλοπρόσαλλο και συγχεχυμένο κόσμο που ζούμε και που κινδυνεύει να χαθεί το ανθρώπινο είδος από τους μακελάρηδες, δεν πρέπει να "φιλοσοφούμε" κρυπτόμενοι, αλλά να φιλοσοφούμε μαχόμενοι. Έτσι μόνο ο άνθρωπος και η ανθρωπότητα θα απαλλαχθεί από το "Σίσυφειο άγος", δηλαδή από το μάταιο αγώνα της ύπαρξής του.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας