*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Προβλητική ταύτιση και ψυχοθεραπευτική τεχνική

"Projective Identification and Psychotherapeutic Technique" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Thomas H. Ogden
Μετάφραση: ·Έλενα Τερζίογλου ·Ειρήνη Κονίτσα ·Ροδούλα Ζορμπά · Σοφία Ματιάτου ·Ειρήνη Δημοπούλου ·Αννέτα Καραμφίλ
Υπεύθυνος Σειράς: ·Δημήτρης Μαλιδέλης
Έκδοση: Ιανουάριος 2004 από "Νοόγραμμα Εκδοτική"
Σελ.:351 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-88246-0-5


Θέμα: "Ψυχανάλυση" "Ψυχοθεραπεία"

Thomas Ogden. Ένας χαρισματικός ψυχαναλυτής και συγγραφέας. Είναι χαρισματικός γιατί είναι πολύ ανθρώπινος. Χειρίζεται με πολλή ανθρωπιά θέματα ευαίσθητα, εύθραυστα, ευάλωτα, φορτισμένα συναισθηματικά, όπως η προβλητική ταύτιση, Με την ίδια ματιά αποκαλύπτει και φανερώνει τον εν δυμάμει βάθος των προβληματικών ταυτίσεων που συνδέουν ή και αποσυνδέουν τους ανθρώπους με το να υπακούουν πιστά στους δικούς τους νόμους.
Στη συνέχεια ο Ogden αναπτύσσει και συνθέτει διακριτικά και με αποχρώσεις τη θεραπευτική τεχνική μέσα από συνηθισμένες πράξεις και αντιδράσεις από κοινότοπες ζωές και αντιηρωικούς βίους.
Ακολουθώντας τις συναισθηματικές αντιδράσεις χρησιμοποιεί ψυχοθεραπευτικές τεχνικές για να κατανοήσει πάνω απ' όλα το ομιχλώδες άρρητο και να αποσβέσει την εσωτερική κρίση των ηρώων του.
Ως τεχνική επιλέγει συχνά "the silent containment and the silent interpretation". Μια πολύ ανθρώπινη επιλογή.

Αθηνά Αλεξανδρή, M.D.
Ψυχαναλύτρια
Μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας


Με κίνητρο την ψυχολογική εμβάθυνση και ψυχοθεραπευτική προσέγγιση των προβλημάτων του ανθρώπινου ψυχισμού, η σειρά "Κλινική Ψυχολογία, Ψυχοθεραπεία, Ψυχανάλυση" έχει ως σκοπό την παρουσίαση βιβλίων, θεωρητικών και κλινικών, που χρησιμοποιούν την ψυχαναλυτική προσέγγιση για την κατανόηση του ανθρώπινου ψυχισμού και απευθύνονται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για την ψυχαναλυτική γνώση.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας