*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα αβγά


Συγγραφή: · Michel Roux
Μετάφραση: ·Μαρίτα Τραγούτση
Φωτογραφία: · Martin Brigdale
Έκδοση: Ιανουάριος 2007 από "Le Monde / Les Livres du Tourisme"
Σελ.:303 (22χ17), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-8382-09-2


Θέμα: "Μαγειρική"

Ο Michel Roux είναι ένας από τους διασημότερους σεφ στον κόσμο. Το εστιατόριο του The Waterside Inn στο Bray αξιολογείται με τρία αστέρια Michelin εδώ και 21 καταπληκτικά χρόνια. Έχει τιμηθεί με αναρίθμητες βραβεύσεις και διακρίσεις, επίτιμος διδάκτορας μαγειρικής τέχνης του Πανεπιστημίου Johnson & Wales των Η.Π.Α. το 2002, ενώ διατελεί σύμβουλος γαστρονομίας για την Celebrity Cruises και την British Airways. Έχει εμφανιστεί σε δύο τηλεοπτικές σειρές της Μεγάλης Βρετανίας και έχει γράψει αρκετά βιβλία μαγειρικής μεγάλη επιτυχία.
Ο Michel Roux, ένας άνθρωπος με πάθος για τις διαφορετικές κουζίνες, είναι ο ιδανικός συγγραφέας για να δει με μια νέα, φρέσκια ματιά ένα από τα πιο παλιά τρόφιμα, το αβγό. «Σέβομαι και θαυμάζω το αυγό για την εντυπωσιακή του ικανότητα να αποδίδει εξαιρετικά σε όλες τις μορφές μαγειρέματος. Κατά την άποψή μου το αβγό είναι ένα υποτιμημένο τρόφιμο, που συχνά επισκιάζεται από άλλα ακριβότερα συστατικά πολυτελείας. Έτσι λοιπόν αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα για μένα να γράψω ένα βιβλίο για αυτό το πιο εύθραυστο και ανυπεράσπιστο τρόφιμο απ' όλα, για να απονείμω στο αβγό την τιμή που του αξίζει». Το αβγό αποτελεί το πιο πλήρες και απλό τρόφιμο, είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως σε αρκετές παρασκευές, κυρίως γρήγορων γευμάτων, ενώ αποτελεί έξυπνη λύση για βραδινές συγκεντρώσεις με φαγητό. Είναι επίσης το αγαπημένο συστατικό των ζαχαροπλαστών και των σεφ επιδορπίων.
Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου αναπτύσσεται γύρω από μια μέθοδο μαγειρέματος των αβγών, από το βράσιμο, το τηγάνισμα, το ποσάρισμα, τα «ον κοκότ» και τα «σκραμπλ», ως τη δημιουργία της τέλειας ομελέτας, κρέπας, μαρέγκας, κρέμας και σουφλέ. Κλασσικές συνταγές όπως η σάλτσα ολλανδέζ, τα αβγά μπενεντίκτ και το σουφλέ λεμόνι, αποκτούν μια νέα μοντέρνα διάσταση, ενώ παράλληλα οι αυθεντικές συνταγές του Michel προάγουν νέους συνδυασμούς γεύσεων κι ένα ελαφρύτερο, απλούστερο ύφος μαγειρέματος.
Εικονογραφημένο με καταπληκτικές φωτογραφίες και σχεδιασμένο σ' ένα σύγχρονο, σαφές και ευκολοδιάβαστο ύφος, «τα Αβγά» έχουν όλα όσα χαρακτηρίζουν ένα μεγάλο κλασικό βιβλίο μαγειρικής.

(2013) Σάλτσες, Τσιτσιλώνης Α.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας