*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο Άγιος Αθανάσιος Χριστιανουπόλεως

Ιστορική βιογραφία


Συγγραφή: ·Σοφοκλής Γ. Δημητρακόπουλος
Έκδοση: Ιούνιος 2008 από "Παρρησία"
Σελ.:202 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-696-015-3


Θέμα: "Άγιοι"

Ο Χριστιανουπόλεως Αθανάσιος "τον Σταυρόν ως ζυγόν αράμενος" και, "βαδίσας την στενήν και τεθλιμμένην οδόν", υπηρέτησε τον Τριαδικό Θεό "φόβω και τρόμω τούτον θύων", αφού πρώτα απαρνήθηκε τα του κόσμου και είλκυσε επάνω του τη Χάρη του Θεού. Σε χρόνια δύσκολα αναλώθηκε στην υπηρεσία των συνανθρώπων του και ωφέλησε πολλούς. "Ποιμαίνων και πυκτεύων και την σάρκα δουλαγωγών, τοις πάσι πάντα γέγονεν, ίνα πάντας κερδήση". Για τη ζωή του αυτή και το έργο του ανταμείφθηκε πλούσια από τον Ουρανό και έκτοτε παραμένει θερμός μεσίτης προς τον Θεό για όλους μας. Έτσι, "στύλος νεοπαγής του Χριστού τη Εκκλησία ώφθη", του Μεγάλου Αθανασίου εφάμιλλος", και είναι "το μέγα" της μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως "εγκαλλώπισμα", αφού σ' αυτής τον χώρο γεννήθηκε, ανδρώθηκε και υπήρξε ποιμένας, είναι της μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας το "στήριγμα" και ο προστάτης, αφού στους Χριστιανούς και την Κυπαρισσία βρισκόταν η κύρια έδρα της επισκοπής του "σεπτού Ιεράρχου και υπερκάλου ποιμένος", είναι της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου ο θησαυρός ο ανεκτίμητος, αφού εκείνη κατέχει "εν κόλποις χρήμα μέγα και θείον", "όλβον θεοδώρητον", των "αγίων λειψάνων" του την "θήκην την μυρίπνοον", αποτελεί, τέλος, παράδειγμα για όλους τους χριστιανούς, αφού επέδειξε "πολιτείαν ισάγγελον".

(2012) Παρακλητική: Κυριακή, Παρρησία

(2011) Ιστορικές σελίδες Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Εκδόσεις "Βιβλίο και Εικόνα"

(2009) Καρύταινα, Μίλητος

(2009) Χριστιανική Αίγινα, Παρρησία

(2005) Ο άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως, Παρρησία

(2004) Άγιος Μηνάς ο Αιγύπτιος, Ιδιωτική Έκδοση

(1998) Η συμμετοχή της Ελλάδος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, Ακαδημία Αθηνών

(1997) Ο υπέροχος Ναστραδίν Χότζας, Κέδρος

(1988) Ηροδότου ιστορία, Γρηγόρη

(1978) Νεοελληνική λογοτεχνία, Ιδιωτική Έκδοση

() Ανάλυση της Οδύσσειας του Ομήρου, Γρηγόρη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας