*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Χριστιανισμός και αμερικανική πολιτική

Μια κριτική της χριστιανικής Αμερικής


Συγγραφή: · Stanley Hauerwas
Μετάφραση: · Ιωάννης Μπέκος
Έκδοση: Ιανουάριος 2007 από "Εν πλω"
Σελ.:285 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6719-04-9


Θέμα: "Χριστιανισμός - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Πολιτική - Αμερική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Μια ανίερη σχέση μεταξύ κράτους και Εκκλησίας είναι πρόδηλη στον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί χριστιανοί προσφέρουν θεολογική τεκμηρίωση στην πραγματοποίηση πολέμων σε τόπους μακρινούς, όπως του πολέμου στον Κόλπο και στο Ιράκ, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν και ερμηνεύουν τρομοκρατικές ενέργειες στο εσωτερικό του αμερικανικού κράτους, όπως στην περίπτωση της 11ης Σεπτεμβρίου.

"Τόσο η χριστιανική δεξιά όσο και η χριστιανική αριστερά δεν διαφωνούν ως προς το θρησκευτικό χαρακτήρα του αμερικανικού πειράματος. Διαφωνούν μόνο ως προς το ποια γλώσσα και ποια πολιτική θεωρία θα τους επιτρέψει να εκπληρώσουν τον κοινό τους στόχο, δηλαδή να κάνουν την αμερικανική δημοκρατία όσο περισσότερο γίνεται ένα είδος φανέρωσης της Βασιλείας του Θεού".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας