*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Προκλήσεις διακυβέρνησης για την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά


Συγγραφή: · Κωνσταντίνος Π. Αρβανιτόπουλος ·Hans-Dietrich Genscher ·Gerard Collins ·Χρήστος Χατζηεμμανουήλ · Χαράλαμπος Παπασωτηρίου ·Δημήτρης Π. Δημητράκος ·Hartmut Nassauer · Παύλος Ν. Τζερμιάς ·Αχιλλέας Χ. Σκόρδας ·Hurd Lord Douglas ·Günther Burkert - Dottolo · Τρύφων Κολλίντζας · Θανάσης Σ. Διαμαντόπουλος · Αντώνης Μακρυδημήτρης · Ξενοφών Ι. Παπαρρηγόπουλος (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Κωνσταντίνος Π. Αρβανιτόπουλος
Έκδοση: Δεκέμβριος 2005 από "Εκδόσεις Ι. Σιδέρης"
Σελ.:231 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-08-0364-1


Θέμα: "Πολιτική ιδεολογία" "Πολιτική - Ευρώπη" "Φιλελευθερισμός"

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στην αρχή του 21ου αιώνα, εμείς οι Ευρωπαίοι έχουμε φθάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε μια διασταύρωση σημαντική όσον αφορά στην εξέλιξή μας. Το θέμα είναι αν θα μπορέσουμε να τοποθετηθούμε στην πρόκληση αυτή, η οποία παρουσιάζεται σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Γιατί μία παγκοσμιοποιημένη πρόκληση απαιτεί μια παγκοσμιοποιημένη απάντηση. Αυτό το οποίο, λοιπόν, χρειαζόμαστε είναι μια απάντηση σε επίπεδο παγκόσμιας διακυβέρνησης. Η έννοια της παγκοσμιοποίησης και η έννοια της διακυβέρνησης συνδέονται με την ανάγκη της συμμετοχής. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από το να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο. Η διακυβέρνηση πρέπει να είναι αντιληπτή ως το άθροισμα πολλών θεσμών, μεθόδων διακυβέρνησης, για να μπορέσουμε να φθάσουμε σε μια ολοκληρωμένη και σφαιρική λύση.

(2012) Ο ασάλευτος χρόνος της ελληνικής δικαιοσύνης, Καλλιγράφος

(2011) Κράτος δικαίου, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

(2008) Η δεύτερη οδός: πολιτική και νομική σκέψη του Roberto M. Unger, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

(1991) Μαρξισμός και δίκαιο, Παρατηρητής

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας