*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Από το σύμπτωμα στο βίωμα

Ψυχολογικές οπτικές της οδοντιατρικής


Συγγραφή: ·Σοφία Αντωνακάκη
Υπεύθυνος Σειράς: · Μπετίνα Ντάβου ·Αθηνά Χατζούλη
Έκδοση: 2007 από "Πολύτροπον"
Σελ.:218 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8354-60-9


Θέμα: "Ψυχολογία" "Οδοντιατρική "

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί μία απόπειρα συνάντησης της οδοντιατρικής με την ψυχολογία και την επικοινωνία με στόχο την δημιουργική σύνθεση και όχι την τεχνητή συγκόλληση.
Μιλώντας με τους όρους της διεπιστημονικότητας, μία τέτοια συνθετική οπτική της οδοντιατρικής δεν επιδιώκει προφανώς να δημιουργήσει οδοντίατρους-ψυχολόγους αλλά να υποστηρίξει επαγγελματίες στοματικής υγείας προσανατολισμένους στην ολιστική θεώρηση των ασθενών τους, ενήμερους για τις έντονα ψυχολογικές διαστάσεις της εργασίας τους, λειτουργικούς στην επικοινωνία και, όσο γίνεται περισσότερο σε επαφή με τις δικές τους προσωπικές ανάγκες, τα όρια και τις επιδιώξεις τους.

Πέρασαν πάρα πολλές δεκαετίες όπου κάθε επιστημονικός κλάδος, "τραβούσε το δρόμο του", μοναχικά, οχυρωμένος μέσα στις δικές του αλήθειες και τα δικά του ερωτήματα. Η οδοντιατρική ακολουθεί πιστά αυτή τη γραμμή και έχει εξελιχθεί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, σε υψηλό βαθμό εξειδίκευσης.

Προφανώς αυτή η πορεία έφερε πολύ περισσότερη γνώση, νέες δυνατότητες αποτελεσματικότητας, υψηλότερο επίπεδο κατάρτισης. Όλα αυτά είναι καλά μέχρι το σημείο που η συνεχής διακλάδωση του αρχικού μεγάλου δρόμου γίνει τόσο πυκνή και πολυάριθμη που τα ξεχωριστά μονοπάτια στενεύουν τόσο πολύ που θυμίζουν αδιέξοδα με πολύ μοναξιά και συχνά με ανία.

Είμαστε στη φάση της ανάγκης για την νέα οργάνωση, που οι ειδικοί της θεωρίας της επιστήμης την ονομάζουν διεπιστημονικότητα. Πρόκειται για την τάση προσέγγισης των διάφορων φαινομένων, τόσο στο επίπεδο του φυσικού κόσμου όσο και του ανθρώπου.
Αυτή η τάση στις επιστήμες της υγείας εκφράζεται μέσα από το ολιστικό πνεύμα και την ψυχοσωματική ενότητα.
Η διεπιστημονικότητα αφορά επίσης και την κοινωνική και ανθρωπιστική διάσταση της επιστήμης. Δηλαδή, τη συγκρότηση ενός συστήματος ηθικών αξιών που να υπηρετούν την αγάπη και την φροντίδα για τον άνθρωπο και την ανάγκη για ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του επιστήμονα ανεξάρτητα από το ειδικό γνωστικό του αντικείμενο. Αν κάτι τέτοιο εκτιμάται σαν ανάγκη ακόμα και στις επιστήμες της τεχνολογίας και των εφαρμογών της, είναι αυτονόητο πόσο ζωτικό είναι για τις επιστήμες που προετοιμάζουν επαγγελματίες υγείας.

(2008) Πρόσωπο απρόσωπο, Πολύτροπον

(1996) Εξερευνώντας την Κίνα, Ερευνητές

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας