*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εραστές του ονείρου

Εταιρία Νέων Επιστημόνων Πατρών 1964 - 1967


Συγγραφή: · Κώστας Κονταξής
Έκδοση: 2006 από "Διόνικος"
Σελ.:211 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6619-24-9


Θέμα: "Επιστήμη - Ιστορία - Ελλάς"

Τη δεκαετία του '60, σε μια εποχή που ο κόσμος όλος ήταν "μια ιστορία αστραπιαίας εξέλιξης", οι κοινωνίες υψηλής τεχνολογίας παρουσίαζαν υπερφυσικούς ρυθμούς ολλαγής και προχωρούσαν στην αναγκαιότητα του μέλλοντος με αισιοδοξία και προσδοκίες τεχνολογικές και κοινωνικές, και ενώ η Ελλάδα δεν είχε κατορθώσει να ξεφύγει από την καχεξία της μετεμφυλιακής περιόδου, μια μικρή ομάδα νέων επιστημόνων στην Πάτρα θέλησαν να είναι παρόντες γιατί είχαν το ρεαλισμό να ζητάνε το αδύνατο.
Η αναφορά στο ιδεολονικό και πολιτιστικό εγχείρημα της "Εταιρίας Νέων Επιστημόνων Πατρών" δε γίνεται μόνο για το παρελθόν. Αλλά και για το μέλλον. Γιατί σε κάθε κοινωνία υπάρχουν νέοι επιστήμονες και διανοούμενοι που τους απασχολούν οι αξίες. Ουσιαστικοί, αληθινοί, δυναμικοί, αυθεντικοί με ισχυρές ιδέες, με όραμα, με θέληση, με διανοητική τόλμη και ανατρεπτική λογική, αφοσιώνονται στην εξασθένηση της θέσης της εξουσίας με στόχο ν' αλλάξουν "τα κακώς κείμενα" και να επιδιώξουν, σαν πραγματικοί επαναστάτες, την αλλαγή την επιθυμητή και την υλοποιήσιμη χωρίς να απαρνιούνται την ιδέα της ουτοπίας. Γιατί οι ρεαλιστές γνωρίζουν ότι το δυνατό συχνά προκύπτει από μια δυναμική που δημιουργεί η επιδίωξη του αδύνατου. Αυτοί οι νέοι κάθε φορά αποτελούν το καύσιμο της αλλαγής, της προόδου, της εξέλιξης της κοινωνίας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας