*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

USA

Ο 42ος παράλληλος. 1919. Τα πολλά λεφτά

"USA: The 42nd Parallel. USA: 1919. USA: The Big Money" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · John Dos Passos
Μετάφραση: ·Νίκος Λαμπρόπουλος · Τάσος Γ. Δενέγρης ·Τρισεύγενη Παπαϊωάννου
Έκδοση: 2007 από "Οδυσσέας"
Σελ.:1600 (21χ14), Πανόδετο, ISBN: 960-210-516-Χ


Θέμα: "Αμερικανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Ο Τζον Ντος Πάσος χάρη στην τριλογία του "USA" -που αποτελεί το κορυφαίο λογοτεχνικό του επίτευγμα- θεωρείται σήμερα, μαζί με τον Φιτζέραλντ και τον Χεμινγουέι, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της "Χαμένης Γενιάς" των Αμερικανών πεζογράφων που κατέγραψαν την τραγική διάψευση του αμερικανικού ονείρου. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων της τριλογίας αποτυπώνεται η ιστορική πορεία των ΗΠΑ από τις αρχές του 20ού αιώνα.
Ο "42ος Παράλληλος" (μετάφραση Νίκου Λαμπρόπουλου), το πρώτο μυθιστόρημα της τριλογίας USA είναι ένα ολοζώντανο λογοτεχνικό χρονικό, στο οποίο εικονογραφείται η ταραγμένη πορεία των ΗΠΑ από τις αρχές του αιώνα μέχρι και την έκρηξη του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων, που τέμνονται σε καίρια σημεία από δημοσιογραφικές ειδήσεις και την εξομολογητική φωνή του ίδιου του συγγραφέα, βλέπουμε ένα ολόκληρο έθνος να χάνει σταδιακά την αθωότητά του.
Στο "1919" (μετάφραση Τάσου Δενέγρη),το δεύτερο μυθιστόρημα της τριλογίας USA, μια νέα κοινωνία οικοδομείται πάνω στα ερείπια και τη δυστυχία του πολέμου. Η εκμετάλλευση των ανθρώπινων αναγκών διαφθείρει τις αξίες και προσφέρει στο άτομο τρεις βασικές δυνατότητες: να ικανοποιήσει τις κούφιες φιλοδοξίες του, να βουλιάξει στην παθητικότητα ή να εξεγερθεί.
Στα "Πολλά λεφτά" (μετάφραση Τρισεύγενη Παπαιωάννου) που γράφτηκε με αφορμή την υπόθεση Σάκο και Βαντσέτι) η αμερικανική κοινωνία ζει τη ραγδαία οικονομική αλλαγή, την τεχνολογική πρόοδο και την απότομη άνοδο του βιοτικού επιπέδου. Οι αυταπάτες όμως διαλύονται με το κραχ του 1929 και το αμερικανικό όνειρο του '20 γίνεται ο εφιάλτης της επόμενης δεκαετίας

(2020) Manhattan Transfer, Μεταίχμιο

(2020) Manhattan Transfer, Μεταίχμιο

(2007) Destroy Athens: μια αφήγηση, Futura

(2005) Μπροστά στην ηλεκτρική καρέκλα, Ελεύθερος Τύπος

(2002) Πέντε συνεντεύξεις, Printa

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας