*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ελληνική καταγωγή της πολιτικής

"Die Entstehung des Politischen bei den Griechen" (Πρωτότυπος τίτλος στα γερμανικά)

Συγγραφή: · Christian Meier
Μετάφραση: ·Νικόλαος Στεφάνου
Έκδοση: Απρίλιος 2007 από "Χιωτέλλη"
Σελ.:450 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-86159-5-Χ


Θέμα: "Πολιτική και ιστορία" "Πολιτική - Ιστορία - Ελλάς"

Γιατί οι Έλληνες; Πώς συνέβη -από όλες τις κοινωνίες της Μεσογείου- μόνο αυτός ο λαός να αναπτύξει δημοκρατικά συστήματα διακυβέρνησης; Ο διακεκριμένος γερμανός ιστορικός του αρχαίου κόσμου Κρίστιαν Μάιερ ανασυνθέτει την εξελικτική διαδικασία της πολιτικής σκέψης του ελληνικού πολιτισμού που οδηγεί στη δημοκρατία. Αποδεικνύει ότι η πολιτική ταυτότητα των Αθηναίων ήταν άμεση προϋπόθεση για την πρακτική πλευρά πολιτεύματος αυτής τής μορφής. Ο Μάιερ δείχνει πώς η δομή της ελληνικής κοινοτικής ζωής έδινε πολιτικό ρόλο στα άτομα και εξετάζει την αποφασιστική μεταρρύθμιση που θεσμοθέτησε την ιδέα της ισότητας ενώπιον του νόμου.

Στο ελληνικό θέατρο -συγκεκριμένα στην "Ορέστεια" του Αισχύλου- βρίσκει αντανακλάσεις της επιβολής του αστικού δικαίου και της πολιτικοποίησης της ζωής στην πόλη-κράτος. Εξετάζει τον ρόλο του ηγέτη, όπως και τη συμμετοχή του πολίτη, στην αθηναϊκή δημοκρατία και περιγράφει ένα αρχαίο ισοδύναμο της ιδέας της κοινωνικής προόδου. Αντιπαραβάλλει επίσης τον πολιτικό κόσμο του 5ου αι. με τον σημερινό, σκιαγραφώντας αποκαλυπτικές συγκρίσεις.

Η "Ελληνική καταγωγή της πολιτικής" είναι σημαντικό ανάγνωσμα για τους ιστορικούς της αρχαιότητας, τους κλασικιστές, τους πολιτειολόγους και κάθε ενδιαφερόμενο για την εξέλιξη της πολιτικής σκέψης από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας