*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εκπαίδευση και χειραφέτηση

Η υπέρβαση του κοινωνικού αποκλεισμού στο Φλάμπουρο


Συγγραφή: ·Δημήτρης Ζάχος
Έκδοση: Απρίλιος 2007 από "Επίκεντρο"
Σελ.:493 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6647-99-4


Θέμα: "Τσιγγάνοι" "Μειονότητες"

...Είναι ένα βιβλίο που καταρρίπτει μύθους χωρίς να δημιουργεί νέους. Είναι ένα βιβλίο που επιτρέπει να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς αναπαραγωγής του κοινωνικού αποκλεισμού υποδεικνύοντας τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Κυρίως όμως είναι ένα βιβλίο που δείχνει τη σημασία της πολιτικής δράσης στην αλλαγή των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων.
Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι Ρομά της κοινότητας του Φλάμπουρου στο νομό Σερρών και το ερώτημα εάν και εκείνοι μοιράζονται στον ίδιο βαθμό τον κοινωνικό αποκλεισμό που υφίστανται οι Ρομά σε όλη την Ελλάδα. Προκαταλαμβάνω το εντυπωσιακό εύρημα της έρευνας: Η εθνική αντίσταση με τα κοινωνικά της μηνύματα πλούτισε και τη δικής τους κοινότητα με αξίες και συμπεριφορές που κινητοποιούν ακόμη και σήμερα δυνάμεις αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού.
Ο Δημήτρης Ζάχος μας χάρισε ένα βιβλίο αισιοδοξίας για τις δυνατότητες των ανθρώπων να ανατρέψουν όλα όσα παρεμποδίζουν τη χειραφέτησή τους. Αυτό όμως προϋποθέτει -έτσι δείχνει η παρούσα εργασία- συνθήκες και περιστάσεις όπου οι καταπιεσμένοι αποτινάζουν τον πατερναλισμό των φίλιων ομάδων και συμμετέχουν ισότιμα μαζί τους στους κοινωνικούς αγώνες.

(Γιώργος Τσιάκαλος)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας