*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ήπειρος, Θεσσαλία, Μακεδονία

Μέσα από τον φακό του Αριστοτέλη Ζάχου: 1915-1931


Μετάφραση: ·Timothy Cullen
Φωτογραφία: ·Αριστοτέλης Ζάχος
Έκδοση: Ιούνιος 2007 από "Μουσείο Μπενάκη"
Σελ.:396 (21χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8347-61-0


Θέμα: "Θεσσαλία - Φωτογραφικά λευκώματα" "Μακεδονία - Φωτογραφικά λευκώματα" "Ήπειρος - Φωτογραφικά λευκώματα"

Η έκδοση από το τμήμα των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη ενός δεύτερου τόμου με εικόνες από το φωτογραφικό αρχείο του Αριστοτέλη Ζάχου -μετά τον τόμο τον αφιερωμένο στη Θεσσαλονίκη- αποτελεί μια πραγματικά πολύτιμη συνέχεια και προσφορά συνάμα για τπν πληρέστερη γνωριμία και κατανόηση της ιστορικής αρχιτεκτονικής της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας των δύο τουλάχιστον τελευταίων αιώνων.

Αρχοντικά και λαϊκά σπίτια, δημόσια κτίρια, αλλά και βυζαντινές εκκλησιές, μοναστήρια και τζαμιά από τις πόλεις και τους οικισμούς της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας, αποτυπώνονται με ακρίβεια και ευαισθησία από τον φακό ενός αρχιτέκτονα, όπως ακριβώς σώζονταν μέχρι και το πρώτο τέταρτο του 20ού αιώνα, πρακτικά μέχρι το 1940.
Πρόκειται βέβαια για εικόνες μιας οριστικά χαμένης στο μέγιστο μέρος της αρχιτεκτονικής, που όμως, γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, παίρνει μια ιδιαίτερη ιστορική, επιστημονική και διδακτική αξία. [...]

(από τον πρόλογο του Διονύση Α. Ζήβα)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας