*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Θεωρίες περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης


Συγγραφή: · Δημήτρης Γ. Λαγός
Έκδοση: Μάιος 2007 από "Κριτική"
Σελ.:256 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-218-526-0


Θέμα: "Οικονομική ανάπτυξη" "Περιφερειακός προγραμματισμός"

Η οικονομική ανάπτυξη σε διεθνές και εθνικό επίπεδο εξαρτάται από τη διαδικασία της ανάπτυξης των επιμέρους περιφερειών. Τα γενικά οικονομικά μεγέθη (εισόδημα, απασχόληση, παραγωγικότητα) στρεβλώνουν την πραγματικότητα, αφού πίσω από αυτά κρύβονται οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες τόσο μεταξύ χωρών όσο και μεταξύ περιφερειών κάθε χώρας, οφειλόμενες στην ασύμμετρη λειτουργία του καπιταλιστικού κράτους, στην ιστορική πορεία της κοινωνίας, καθώς και στη φύση του ανθρώπου.

Αντικείμενο του βιβλίου είναι η κριτική επισκόπηση των κυριοτέρων θεωρητικών προσεγγίσεων (κλασικών, νεοκλασικών, κεϋνσιανών, φιλελεύθερων-εξελικτικών, ριζοσπαστικών, μαρξιστικών και νεομαρξιστικών) που ερμηνεύουν την άνιση περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη.
Η γνώση του μηχανισμού και των παραγόντων που επιδρούν στις διαδικασίες ανάπτυξης συγκεκριμένων περιοχών μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη και ενιαία θεωρία που να εξηγεί πλήρως τα αίτια που προκαλούν τις πολύπλευρες ανισότητες αλλά και τις προϋποθέσεις διαχρονικής εξέλιξης της περιφερειακής οικονομίας των αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χώρων.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας