*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Δικαιοσύνη και δικαίωση

Από την ανθρώπινη δικαιοσύνη στην εκ Θεού δικαίωση


Συγγραφή: · Ευάγγελος Σ. Κρουσταλάκης
Έκδοση: Μάιος 2007 από "Εν πλω"
Σελ.:115 (17χ13), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6719-09-Χ


Θέμα: "Δικαιοσύνη - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Στη μακρόχρονη διαδρομή μου στο χώρο εφαρμογής του δικαίου, επανειλημμένα αναρωτήθηκα αν η δικαιοσύνη -όπως την έχουμε θεσμοθετήσει οι άνθρωποι- ανταποκρίνεται στο "περί δικαίου αίσθημα" του μέσου ανθρώπου, αν αναπαύει τον ταλαιπωρημένο και πονεμένο συνάνθρωπό μας.

Κάποιες στιγμές, δικαιοδοτώντας, αισθάνθηκα να πλημμυρίζει η ψυχή μου από ικανοποίηση. Συνέβη αυτό όταν κατόρθωσα -με την προσήκουσα εφαρμογή του νόμου- να προσεγγίσω λύσεις ουσιαστικής δικαιοσύνης. Τότε ήταν που πραγματικά ένιωσα να πλησιάζω το δικαιικά τέλειο. Υπήρξαν όμως και στιγμές που βρέθηκα να πλέω σε πέλαγος αμφιβολίας και απογοήτευσης. Ήταν τότε που συνειδητοποίησα την αδυναμία μου να εφαρμόσω το δίκαιο, με τρόπο ώστε να επιτύχω μια πραγματικά δίκαιη και ουσιαστικά φιλάνθρωπη κρίση.

Τελικά η δικαίωση που προσφέρει η συλλογιστική και η αγάπη του Θεού, ήταν ένα καταφύγιο στους προβληματισμούς μου, μια δικλείδα διαφυγής από τα αδιέξοδα της σκέψης μου, ανάμεσα στους λαβύρινθους της νομικής θεωρίας και της ανθρώπινης συλλογιστικής.

Τώρα που βρίσκομαι μακριά από τη δημόσια ζωή και ξαναφέρνω στο νου μου τα προηγούμενα χρόνια, αισθάνομαι την ανάγκη να εξωτερικεύσω αυτούς τους προβληματισμούς μου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας